1. Verktøylinjer
  2. Menyer
  3. Paneler
  4. Hurtigvalg
  5. Bokmerker
  6. Widgets
  7. Notater
  8. Innholdsblokkering
  9. Beskyttelse mot nettsvindel
  10. BitTorrent
  11. Visningsvalg
  12. Utviklerverktøy
  13. Innstillinger
  14. Avanserte innstillinger
  15. Drakter
  16. Tastatursnarveier
  17. Bruk musen!
  18. Tale
  19. E-post og nyheter
  20. Nyhetskanaler
  21. Nettprat
  22. Dialoger
  23. Ta sikerhetskopi av Opera

Informasjonskapsler

Bruk Page Down og Page Up for å bytte lysbilde.

Disse innstillingene gir deg kontroll over hvordan Opera håndterer informasjonskapsler.

Godta infokapsler
Alle infokapsler vil bli godtatt
Bare godta infokapsler fra nettstedet jeg besøker
Tredjeparts infokapsler, infokapsler sendt fra en annen tjener enn nettstedet du besøker, vil bli avvist
Aldri godta infokapsler
All alle infokapsler vil bli avvist

Noen nettsteder krever at du godtar infokapsler for å bruke tjenestene deres. Hvis du vil sikre deg at nettsteder virker, og samtidig unngå å beholde infokapsler mellom besøk, kan du la Opera slette alle infolapsler hver gang du lukker nettleseren.

Hvis du vil ta avgjørelsene for hver infokapsel som sendes til datamaskinen din, kan du velge "Spør meg om å godta infokapsler". Da vil du få opp en dialog med flere valg hver gang et nettsted prøver å sende deg en infokapsel.

Innstillinger for nettsted

Du kan også velge å håndtere infokapslene etter hvilket nettsted de kommer fra, for eksempel godta infokapsler fra www.example.org, men avvise infokapsler fra www.example.com.

Når du beveger deg rundt på nettet, blir alle infokapsler som lagres på datamaskinen din samlet og vist i tjenerhåndtereren, slik at du kan styre hvordan de behandles.

I utgangspunktet blir alle tjenere behandlet etter innstillingene for normale informasjonskapsler, men du kan lage egne regler for utvalgte tjenere hvis du vil, enten ved å svare i infokapsel-dialogen eller ved å redigere innstillingene direkte.

Hvis du besøker det nettstedet du vil endre infokapsel-innstillingene for, kan du helt enkelt høyreklikke på siden, velge "Innstillinger for nettsted" og åpne Infokapsler-fanen. Valgene er de samme som beskrevet for de generelle innstillingene for infokapsler ovenfor.

Hvis du allerede har åpnet de generelle innstillingene for infokapsler:

1. Klikk på "Håndter informasjonskapsler".
  2. Finn nettstedet du ønsker ved å skrive i "Hurtigsøk-"feltet eller klikke i listen.
  3. Klikk på "Rediger" og åpne fanen Infokapsler slik at du kan angi dine valg for nettstedet.

Konflikter mellom innstillinger for infokapsler

Merk at hvis to ulike innstillinger for infokapsler er aktive på samme nettsted, og den ene av dem stenger for infokapsler, vil dette stenge ute infokapsler fra dette nettstedet. For eksempel, hvis du bruker innstillingsdialogen for infokapsler stenge ute alle infokapsler fra domenet 'example.com', vil dette få virkning for alle tjenere innenfor domenet 'example.com'. Dette vil omfatte www.example.com, selv om du separat godtar infokapsler fra det domenet.

Lær mer om informasjonskapsler