1. Knapprader
  2. Menyer
  3. Paneler
  4. Bokmärken
  5. Manicker (widgetar)
  6. Anteckningar
  7. Visningslägen
  8. Källkodsvisare
  9. Inställningar
  10. Avancerade inställningar
  11. Skal
  12. Snabbtangenter
  13. Använda musen
  14. Använda talfunktioner
  15. E-post och diskussioner
  16. Kanaler
  17. Samtal (chatt)
  18. Dialoger
  19. Säkerhetskopiera Opera

Kakor

Dessa inställningar låter dig styra hur Opera hanterar kakor (cookies).

Tryck Page Down och Page Up för att byta sida

Ta emot kakor
Alla kakor tas emot
Ta enbart emot kakor för platsen jag besöker
Tredjepartskakor, kakor som sänds från en annan webbplats än den webbplats du besöker, nekas
Ta aldrig emot kakor
Alla kakor nekas

Vissa webbplatser kräver att du tar emot kakor för att kunna använda deras tjänster. Om du vill se till att alla webbplatser fungerar utan att behöva behålla kakor mellan besök ställer du in Opera på att ta bort kakor när du avslutar webbläsaren.

Om du vill bestämma över varje enskild kaka som sänds till din dator väljer du "Fråga mig för kakor jag tar emot". Då visas en dialog med flera valmöjligheter varje gång en sida vill sända en kaka.

Webbplatsinställningar

Du kan även välja att hantera kakor baserat på den webbplats som sätter dem, till exempel ta emot kakor från www.example.org, men vägra kakor från www.example.com.

Kakor som sätts lagras på din dator medan du surfar på webben och visas i serverhanteraren så att du kan styra hur de hanteras.

Normalt hanteras alla servrar enligt dina allmänna inställningar för kakor, men du kan lägga in specifika regler för vissa webbservrar om du så önskar, antingen genom att svara på dialogen som visas när du tar emot en kaka, eller genom att redigera inställningen direkt.

Om du besöker webbplatsen du vill redigera kakor för högerklickar du bara på sidan, väljer "Inställningar för webbplats" och öppnar fliken "Kakor". Inställningarna här är desamma som beskrivs för de allmänna inställningarna för kakor ovan.

Om du redan har inställningarna för kakor öppna:

1. Tryck "Hantera kakor".
  2. Leta på webbplatsen du önskar genom att skriva i fältet "Snabbsökning" eller genom att välja i listan.
  3. Tryck "Redigera" och öppna fliken "Kakor" för att välja inställningar för webbplatsen.

Motsägelsefulla inställningar för kakor

Observera att om två inställningar för kakor är aktiva för samma webbplats och en av dem nekar kakor kommer kakor att nekas för den webbplatsen. Om du till exempel väljer att blockera alla kakor från domänen "example.com" kommer detta gälla för samtliga domäner under "example.com". Detta gäller även "www.example.com", även om du specifikt ställer in att tillåta kakor från den domänen.

Läs mer om kakor