Press Page Down and Page Up to switch slides

Näillä asetuksilla voi vaikuttaa Operan tapaan käsitellä evästeitä.

Voit valita, toimitaanko evästeiden kanssa yleisten sääntöjen mukaan, palvelinkohtaisesti eri tavalla vai niin, että joka kerta esitetään kysely siitä mitä tehdään.

Normaalit evästeet lähetetään käytetyn sivuston palvelimelta kun taas kolmannen osapuolen evästeet lähettää jokin toinen palvelin (kuten mainospalvelin) ja niitä voivat käyttää myös muut palvelimet ja sivustot kuin se, jolla olit evästettä asetettaessa.

Palvelinhallinta

Voit myös valita, että evästeiden kanssa toimitaan sen mukaan mikä palvelin lähettää niitä. On esimerkiksi mahdollista hyväksyä evästeet palvelimelta www.example.org, mutta hylätä ne palvelimelta www.example.com.

Kun selaat Webiä, tietokoneelle asetetut evästeet kerätään ja näytetään Palvelinhallinnassa, jossa voi hallita kuinka niitä käsitellään.

Oletusarvoisesti kaikkia palvelimia kohdellaan yleisten evästeasetusten mukaan, mutta on mahdollista luoda halutessaan erityissäännöt yksittäisille palvelimille.

1. Napsauta "Muokkaa evästeitä".
  2. Etsi palvelin kirjoittamalla tekstiä "Pikahaku"-kenttään tai napsauttamalla listaa.
  3. Napsauta "Muokkaa" valitaksesi, kuinka kyseiseltä palvelimelta tulevien evästeiden kanssa toimitaan.

Jos otat asetukset käyttöön koko palvelimen www.example.org verkkotunnusta varten, asetukset tulevat koskemaan kaikkia example.org-verkkotunnuksen palvelimia, kuten www2.example.org ja www4.www3.example.org.

Vinkki: Palvelinhallintaa voi käyttää myös Taikasauvan kirjautumisten muokkaamiseen.

Poista lopetettaessa

Jotkin Web-sivustot vaativat evästeiden hyväksymistä, jotta niiden tarjoamia palveluita voisi käyttää. Jos haluat varmistaa, että nämä sivustot toimivat, vaikket haluaisikaan säilyttää evästeitä, aseta Opera poistamaan kaikki evästeet aina kun suljet selaimen.

Kaikki evästeet eivät noudata yleisesti hyväksyttyjä suosituksia. Jos haluat vastaanottaa vain sellaisia evästeitä, jotka noudattavat näitä standardeja, kytke epäkelpoja polkuja sisältävät evästeet pois käytöstä.

Salasanasuojatut sivut

Jos kirjaudut Web-sivustolle, kirjautumissivu poistetaan aina Operan välimuistista kun poistut sivustolta.

Varmistaaksesi, että salasanasuojatun sivuston Web-sivut myöskin poistetaan, varmista että asetuksissa on kytkettynä päälle evästeiden käyttäminen salasanasuojattujen sivujen jäljitykseen.

Huomaa: Tämän asetuksen ruksiminen estää myös salasanasuojattuja sivuja näkymästä yleisessä sivuhistoriassa, ja linkkejä näille sivuille ei merkitä käydyiksi.