1. Työkalurivit
  2. Valikot
  3. Paneelit
  4. Pikavalinnat
  5. Kirjanmerkit
  6. Pienoisohjelmat
  7. Muistiinpanot
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Sisällön suodatus
  12. Huijaussuoja
  13. BitTorrent
  14. Näyttömuodot
  15. Kehittäjän työkalut
  16. Asetukset
  17. Lisäasetukset
  18. Tapetit
  19. Näppäinoikotiet
  20. Hiiren käyttäminen
  21. Äänikomentojen käyttäminen
  22. Sähköposti ja uutisryhmät
  23. Kanavat
  24. Keskustelu
  25. Valintaikkunat
  26. Auto-update
  27. Operan varmuuskopiointi

Hyväksy evästeet
Kaikki evästeet hyväksytään
Hyväksy vain sivustoon itseensä asetetut evästeet
Kolmannen osapuolen evästeet, muulta kuin käytetyn sivuston palvelimelta lähetetyt evästeet, hylätään
Älä koskaan hyväksy evästeitä
Kaikki evästeet hylätään

Jotkin verkkosivustot vaativat evästeiden hyväksymistä, jotta niitä voisi käyttää. Jos haluat varmistaa näiden sivustojen toimimisen, muttet silti halua säilöä evästeitä tietokoneella, säädä Opera poistamaan kaikki evästeet aina, kun selain suljetaan.

Mikäli haluat päättää tapauskohtaisesti kustakin tietokoneelle lähetetystä evästeestä, valitse kohta "Kysy ennen evästeiden hyväksymistä". Saat silloin näkyville monta vaihtoehtoa sisältävän valintaikkunan aina kun jokin sivusto haluaa lähettää evästeen.

Sivustokohtaiset asetukset

Voit myös valita, että evästeitä käsitellään eri tavalla sen mukaan, mikä sivusto asettaa ne. Voit esimerkiksi hyväksyä evästeet palvelimelta www.example.org, mutta hylätä evästeet palvelimelta www.example.com.

Kun selaat webiä, tietokoneelle asetetut evästeet tallentuvat ja näkyvät Palvelinhallinnassa, josta voit määrätä kuinka niitä käsitellään.

Oletusarvoisesti kaikkia palvelimia kohdellaan yleisten evästeasetusten mukaisesti, mutta voit halutessasi myös luoda erityissääntöjä yksittäisille palvelimille, joko vastaamalla evästevalintaikkunan kyselyyn tai muokkaamalla asetuksia suoraan.

Jos olet käyttämässä sivustoa, jonka evästeasetuksia haluat muokata, riittää että napsautat sivua hiiren oikeanpuolimmaisella painikkeella, valitset "Muokkaa sivustokohtaisia asetuksia" ja aktivoit Evästeet-välilehden. Asetukset ovat siellä samanlaisia kuin aiemmin mainitussa evästeasetuskohdassa.

Jos sinulla on jo ennestään yleiset evästeasetukset avoinna:

1. Napsauta "Muokkaa evästeitä".
  2. Etsi haluamasi sivusto kirjoittamalla tekstiä "Pikahaku"-kenttään tai napsauttamalla listan kohtaa.
  3. Napsauta "Muokkaa", avaa sitten Evästeet-välilehti ja määritä asetukset sivustolle.

Ristiriitaiset evästeasetukset

Huomaa, että jos samalle sivustolle on asetettu kahdet eri evästeasetukset ja toinen niistä poistaa evästeitä, evästeet hylätään kyseiseltä sivustolta. Jos esimerkiksi valitset evästeiden asetusikkunassa, että kaikki evästeet estetään 'example.com'-verkkotunnuksesta, asetus tulee vaikuttamaan kaikkiin verkkotunnuksen 'example.com' palvelimiin. Myös silloin, jos erikseen sallit evästeet 'www.example.com'-palvelimelta, evästeet hylätään www.example.comista.