1. Työkalurivit
  2. Valikot
  3. Paneelit
  4. Pikavalinnat
  5. Kirjanmerkit
  6. Pienoisohjelmat
  7. Muistiinpanot
  8. Opera Link
  9. Sisällön suodatus
  10. Huijaussuoja
  11. BitTorrent
  12. Näyttömuodot
  13. Kehittäjän työkalut
  14. Asetukset
  15. Lisäasetukset
  16. Tapetit
  17. Näppäinoikotiet
  18. Hiiren käyttäminen
  19. Sähköposti ja uutisryhmät
  20. Kanavat
  21. Keskustelu
  22. Valintaikkunat
  23. Operan varmuuskopiointi

Näillä asetuksilla voi vaikuttaa Operan tapaan käsitellä evästeitä.

Hyväksy evästeet
Kaikki evästeet hyväksytään
Hyväksy vain sivustoon itseensä asetetut evästeet
Kolmannen osapuolen evästeet, muulta kuin käytetyn sivuston palvelimelta lähetetyt evästeet, hylätään
Älä koskaan hyväksy evästeitä
Kaikki evästeet hylätään

Jotkin verkkosivustot vaativat evästeiden hyväksymistä, jotta niitä voisi käyttää. Jos haluat varmistaa näiden sivustojen toimimisen, muttet silti halua säilöä evästeitä tietokoneella, säädä Opera poistamaan kaikki evästeet aina, kun selain suljetaan.

Mikäli haluat päättää tapauskohtaisesti kustakin tietokoneelle lähetetystä evästeestä, valitse kohta "Kysy ennen evästeiden hyväksymistä". Saat silloin näkyville monta vaihtoehtoa sisältävän valintaikkunan aina kun jokin sivusto haluaa lähettää evästeen.

Sivustokohtaiset asetukset

Voit myös valita, että evästeitä käsitellään eri tavalla sen mukaan, mikä sivusto asettaa ne. Voit esimerkiksi hyväksyä evästeet palvelimelta www.example.org, mutta hylätä evästeet palvelimelta www.example.com.

Kun selaat webiä, tietokoneelle asetetut evästeet tallentuvat ja näkyvät Palvelinhallinnassa, josta voit määrätä kuinka niitä käsitellään.

Oletusarvoisesti kaikkia palvelimia kohdellaan yleisten evästeasetusten mukaisesti, mutta voit halutessasi myös luoda erityissääntöjä yksittäisille palvelimille, joko vastaamalla evästevalintaikkunan kyselyyn tai muokkaamalla asetuksia suoraan.

Jos olet käyttämässä sivustoa, jonka evästeasetuksia haluat muokata, riittää että napsautat sivua hiiren oikeanpuolimmaisella painikkeella, valitset "Muokkaa sivustokohtaisia asetuksia" ja aktivoit Evästeet-välilehden. Asetukset ovat siellä samanlaisia kuin aiemmin mainitussa evästeasetuskohdassa.

Jos sinulla on jo ennestään yleiset evästeasetukset avoinna:

1. Napsauta "Muokkaa evästeitä".
  2. Etsi haluamasi sivusto kirjoittamalla tekstiä "Pikahaku"-kenttään tai napsauttamalla listan kohtaa.
  3. Napsauta "Muokkaa", avaa sitten Evästeet-välilehti ja määritä asetukset sivustolle.

Ristiriitaiset evästeasetukset

Huomaa, että jos samalle sivustolle on asetettu kahdet eri evästeasetukset ja toinen niistä poistaa evästeitä, evästeet hylätään kyseiseltä sivustolta. Jos esimerkiksi valitset evästeiden asetusikkunassa, että kaikki evästeet estetään 'example.com'-verkkotunnuksesta, asetus tulee vaikuttamaan kaikkiin verkkotunnuksen 'example.com' palvelimiin. Myös silloin, jos erikseen sallit evästeet 'www.example.com'-palvelimelta, evästeet hylätään www.example.comista.