Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Letiltott tartalmak
 10. Adathalász védelem
 11. BitTorrent
 12. Megjelenési módok
 13. Fejlesztői eszközök
 14. Beállítások
 15. Haladó beállítások
 16. Bőrök
 17. Billentyűparancsok
 18. Az egér használata
 19. A hangvezérlés használata
 20. Levelek és hírek
 21. Hírcsatornák
 22. Csevegő
 23. Párbeszédablakok
 24. Biztonsági mentés

Párbeszédablakok

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Ez az oldal az Opera párbeszédablakaiból mutat be néhányat.

Indulási párbeszédablak

Ha minden alkalommal el szeretné dönteni, hogy milyen lapokkal induljon az Opera, akkor engedélyezze az Indulási párbeszédablakot az „Általános” beállítások alatt. Az indulási párbeszédablak mindig megjelenik abban az esetben, ha az Operát egy más alkalmazás bezárta, vagy ha az Opera nem várt módon lépett ki.

Tipp: Próbálja meg az Operát lapok nélkül indítani, ha problémája volt az előző induláskor.

Böngészési folyamat párbeszédablak

Ha egyszerre több fül vagy ablak van megnyitva az Operában, lementheti őket, mint egy „böngészési folyamat”. Ezt a későbbiekben újra betöltheti, például induláskor vagy akár böngészés közben, és a lementett fülek újra megnyílnak.

Személyes adatok törlése

Ez a párbeszédablak megkönnyíti a böngészéshez kapcsolódó információk törlését, ha egy közösen használt számítógépen dolgozik, de figyeljen arra, hogy ne töröljön le fontos adatokat véletlenül.

Figyelmeztetés: A személyes adatok törlése után lehetséges, hogy újra meg kell adnia a jelszavakat és be kell állítania a weblapokat.

További információk a biztonságról és adatvédelemről közös számítógépen

Megjelenés

Ebben az ablakban teljesen átszabhatja az Opera megjelenését.

Bőrök Egy kattintással átszabhatja az Opera megjelenését és színeit
Panelek Válassza ki, mit és hol szeretne megjeleníteni
Eszköztárak Válassza ki, mit és hol szeretne megjeleníteni
Gombok Módosítsa és rendezze át az eszköztárakat a saját ízlése szerint

Lap problémáinak jelentése

Lehetséges, hogy egyes weboldalak és szolgáltatások nem úgy működnek az Operában, ahogy azt elvárja. Ez sokszor amiatt fordul elő, mert a webfejlesztők csak egy bizonyos böngésző számára készítették el a szolgáltatást.

Ha egy oldal hibásan vagy egyáltalán nem jelenik meg Operában, küldje el nekünk ezzel a párbeszédablakkal, miközben a hibás lap az aktív. Adja meg a probléma súlyosságát, valamint írjon hozzá megjegyzést, ha szükségesnek találja.

Bizonyos információk a számítógépről és a böngészőről el lesznek küldve az Operához, segítségül a hiba okának felderítéséhez. Kattintson a „Részletek” gombra az ablakon, hogy megtekintse ezeket az információkat.

Ha biztos benne, hogy a böngészőben talált egy hibát, kérjük jelentse azt az Operának.

Fájl letöltése

Ez a párbeszédablak akkor jelenik meg, ha le akar tölteni egy fájlt.

Kattintson a „Megnyitás” gombra, hogy lementse a fájlt a letöltések mappájába, majd a letöltés befejezésekor automatikusan megnyissa.

Kattintson a „Mentés” gombra, hogy kiválassza a mappát, ahová a fájlt le szeretné tölteni. A letöltés befejezése után kattintson duplán a fájlra a Letöltés panelen a megnyitáshoz.

Megjegyzés: Használjon egy vírusirtó programot a letöltött fájlok futtatása előtt.

További információk a letöltési beállításokról

Levél törlése

Ha egy levelet letöröl egy hagyományos nézetből, az valójában még nem lesz törölve, csak átkerül a Kukába. Ha vissza szeretne kapni egy törölt levelet, nyissa meg a Kuka nézetet, és kattintson a „Visszaállítás” gombra.

Ha egy levelet véglegesen törölni szeretne, törölje ki a Kukából is. Ha az összes levelet ki akarja törölni a Kukából, kattintson jobb gombbal a Levelek panelen, és válassza ki a „Kuka ürítése” menüpontot.

További információk az adatvédelemről és a sütikről

Tanúsítvány figyelmeztetés

A tanúsítványokat egy weboldal biztonságának ellenőrzésére használják. A legtöbb esetben a tanúsítványok érvényesek, és biztonságosan folytathatja a munkáját.

Ha valamilyen probléma van a tanúsítvánnyal, egy figyelmeztető párbeszédablak jelenik meg. Ebben az esetben is választhatja a folytatást, de a teljes biztonság már nem garantálható.

A kiszolgáló tanúsítványa lejárt

A tanúsítványoknak, mint a bankkártyáknak, van egy lejárati idejük, amit rendszeresen meg kell újítani az oldal felügyelőjének.

Egy lejárt tanúsítvány elfogadása nem feltétlenül csökkenti a biztonságot, de érdemes figyelembe venni, hogy milyen oldalt látogat, és mennyi ideje járt le a tanúsítvány.

Hibás tanúsítványnév

A tanúsítványt kiállító hatóság csak egyetlen honlaphoz ad engedélyt, és ez a honlapok között nem cserélgethető, mivel ez teljesen ellentétes a tanúsítványok koncepciójával.

Egy másik oldalhoz tartozó tanúsítvány elfogadása nem ajánlott.

A tanúsítvány hitelesítője nem található

A tanúsítványokat egy hatóság hitelesíti. Például a University of Oslo weboldal biztonságos változatát a Thawte szervezet hitelesítette.

Ha a tanúsítvány hitelesítője nem található meg a hatóságok listájában, csak akkor fogadja el a tanúsítványt, ha megbízható kapcsolatban áll a honlapot futtató személyekkel.

Egyes tanúsítványok saját magukat hitelesítik, vagyis egy hatóság helyett a honlapot futtató személyek által lett hitelesítve. Például a munkaadó által megadott önhitelesítő oldal biztonságosnak tekinthető.

Ha biztos benne, hogy egy hitelesítő megbízható, és minden oldalt, amely ezt a hitelesítőt használja, biztonságosnak tekintene, akkor telepítse a tanúsítványt, hogy felvegye a hitelesítőt a hatóságok listájába.

Tipp: A Hitelesítő hatóságok listájához kattintson a gombra a Biztonság beállításainál.

További információk az adatvédelemről és biztonságról az Operában