Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Letiltott tartalmak
 10. Adathalász védelem
 11. BitTorrent
 12. Megjelenési módok
 13. Fejlesztői eszközök
 14. Beállítások
 15. Haladó beállítások
 16. Bőrök
 17. Billentyűparancsok
 18. Az egér használata
 19. A hangvezérlés használata
 20. Levelek és hírek
 21. Hírcsatornák
 22. Csevegő
 23. Párbeszédablakok
 24. Biztonsági mentés

Böngészés

Beállítások > Haladó > Böngészés

Állítsa be, hogy az Opera hogyan kezelje a lapokat.

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Lapok betöltése

A „Betöltés” alatt adhatja meg, hogy az Opera mennyi idő múlva próbálja megjeleníteni a lapot a betöltés kezdete után.

Lapikonok

A weblapok megadhatnak egy kis ikont, mely a lapra utal. Az Opera ezt az ikont a címmezőben, a könyvjelzőkben, a füleken és még sok más helyen is megjeleníti.

Az általános módszer erre egy link rel="shortcut icon" elem elhelyezése a lap forrásában. Egyes kiszolgálók viszont egy úgynevezett favicon.ico nevű fájlt helyeznek el a gyökérmappába anélkül, hogy erre a lap forrásában hivatkoznának.

Alapesetben az Opera mind a két típusú ikont megjeleníti. Választhatja azt is, hogy mindkettőt elutasítja, vagy csak azokat jeleníti meg, melyek helyesen vannak hivatkozva a forrásban.

Görgetés

A görgetősáv többnyire a képernyő jobb oldalán helyezkedik el, és a megnyitott lap hosszát és az éppen látható rész aktuális pozícióját jelöli. A lap görgetéséhez kattintson a nyilakra a görgetősáv szélein, vagy húzza a jelzőt a kívánt helyre az egérrel. Ha nem szeretné látni a görgetősávot, kapcsolja ki ezt az opciót.

Ha az egér görgőjét vagy a nyilakat használja a görgetéshez, beállíthatja az Operát úgy, hogy ugorjon azonnal a megadott pozícióra a lapon, vagy az ugrás helyett úsztassa a lap tartalmát a kívánt pozíció eléréséig. Engedélyezze az úsztatott görgetést, ha az utóbbit szeretné használni.

Ablakméret és eszköztippek

Az Opera fejléce az Opera alkalmazásablakának legfelső része, melyben az aktív weblap nevét és az Opera feliratot láthatjuk (verziószámmal együtt).

Jelölje be az „Lap méretének mutatása a fejlécben” opciót, ha a fejlécben szeretné látni az aktív lap ablakának méretét a többi információ előtt — például ha készített egy weblapot, és szeretné látni, hogyan fog kinézni különböző felbontásokon.

Amikor az egérrel bizonyos elemek fölé áll az Operában vagy a weblapokon, az Opera egy kis eszköztippet jelenít meg, melyben információkat közöl az elemről. Ha nem szeretné látni ezeket, kapcsolja ki az „Eszköztippek megjelenítése” opciót.

Megadhatja azt is, hogy az Opera nyisson meg egy párbeszédablakot a kilépés megerősítésére, így elkerülheti az alkalmazás véletlen bezárását.

Ablakok menü

Kapcsolja be az Ablakok menüt a főmenüben, ha el szeretné érni a menüből, hogy átméretezze, átrendezze, valamint bezárja a füleket és ablakokat.