1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Skærmbrikker

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Operas skærmbrikker (eng: widgets) er mikroprogrammer, der kører i Opera, men er på dit skrivebord. Der er skærmbrikker til snart taget ethvert formål — vejrudsigter, spil, ure, opslagsværker, medieafspillere og meget andet.

For at finde og installere en ny skærmbrik skal du blot anvende panelet eller menuen Skærmbrikker og vælge "Tilføj skærmbrik". Herefter åbnes en webside, hvorfra du kan søge efter og hente skærmbrikker. Opera vil helt automatisk installere de ønskede skærmbrikker.

Håndtering af skærmbrikker

Du kan trække skærmbrikkerne rundt over det hele på din skærm og placere dem, lige hvor du ønsker det. Hver skærmbrik kan have individuelle indstillinger for hvordan og hvor, de skal vises. Disse indstillinger er tilgængelige fra skærmbrikkens kontekstmenu via et højreklik på den:

Du kan åbne en lukket skærmbrik fra menuen eller panelet Skærmbrikker.

Bemærk: Selvom Operas skærmbrikker ser ud og føles som små selvstændige programmer, køres de stadig inden fra Opera. Når du lukker Opera, lukker du altså dermed også alle skærmbrikkerne.

Gå til Skærmbrikker > Administrer skærmbrikker eller brug panelet Skærmbrikker for at administrere din briksamling. Derfra kan du f.eks. slette brikker, du ikke længere vil have.

Knapper på skærmbrikkerne

Skærmbrikker anvender ofte de samme ikoner eller symboler til at præsentere forskellige funktioner. De to mest almindelige er:

Tandhjuls-ikon
Vis brikkens indstillinger
X-ikon
Luk brikken