1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Indstilling af Tryllestav

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Tryllestaven

Tryllestaven er Operas administrator af brugernavne/kodeord og gemt formulardata. Aktiver den, hvis du ønsker, Opera skal huske brugernavne og kodeord første gang, du anvender dem til at logge ind på et websted. Du kan også anvende den til automatisk udfyldelse af webformularer med dine personlige data.

Når du besøger et websted med gemt brugernavn/kodeord tilknyttet, kan du logge ind blot ved at klikke på knappen "Tryllestav" eller ved at trykke Ctrl+Enter.

Bemærk, brugernavne og kodeord gemmes krypteret på disken. Hvis du ønsker at beskytte Tryllestavens indhold med en hovedadgangskode mod andre brugere på den samme computer, se da under Indstillinger > Avanceret > Sikkerhed.

Brugernavne og kodeord i Tryllestaven kan slettes fra menuen Funktioner > Slet privat data eller fra Funktioner > Avanceret > Tryllestavens logind-data.

Personlig data

Visse websteder kræver, du oplyser personlige data om dig selv, eksempelvis dit navn og din adresse. Du kan, i stedet for at skulle skrive samme data ind gang på gang, nøjes med blot at skrive det ind én gang under indstillingerne for Tryllestaven.

Efter du har skrevet dine personlige data ind under indstillingerne, kan du let udfylde formularer. Du vælger simpelthen blot dine allerede indtastede data fra en menu, der kommer til syne, når du begynder at skrive i et formularfelt, eller via et højreklik på feltet.

Du kan højreklikke på ethvert input-felt som f.eks. feltet for chat-beskeder eller e-postmeddelelser. Når du gør dette, vil der komme en menu frem, og i denne kan du vælge punktet "Indsæt personlig data". Derfra har du adgang til alle de data, du har indtastet under indstillingerne.

Hvis Opera genkender et formularfelt som et, du har indtastet data for under Tryllestavs-indstillingerne, kan du også anvende Tryllestaven til at auto-udfylde feltet. Klik på Tryllestavs-knappen eller Ctrl+Enter.

Tip: Brug felterne "Andet" til eksempelvis alternative adresser eller andre data, du gang på gang skriver ind i diverse formularer på nettet.