1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Sikkerhed

Sikkerhedsindstillinger

Indstillinger > Avanceret > Sikkerhed

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Browser-sikkerhed er baseret på at fastslå identiteten af individer og organisationer, der ønsker at udføre forretninger over internettet, samt at tilvejebringe en sikker kommunikationskanal, disse forretninger kan udføres over. Du kan administrere sikkerhedsmiljøet, Opera stiller til rådighed, via sikkerhedsindstillingerne.

Angiv en hoved-adgangskode

Klientcertifikater, til tider kaldet personlige certifikater, bliver givet til dig af banker og andre sikre websteder for at kunne identificere dig. Eftersom klientcertifikater gemt på din computer skal kunne bekræfte din identitet, kræver Opera, at du beskytter dem med en hoved-adgangskode.

Første gang du installerer et klientcertifikat, beder Opera dig om at oprette en hoved-adgangskode. Du bør vælge en adgangskode, der er umulig at gætte og holde den hemmelig. Når du ønsker at anvende dine klientcertifikater, vil Opera kræve hoved-adgangskoden oplyst.

Du kan senere ved at trykke på knappen "Angiv en hoved-adgangskoder" ændre hoved-adgangskoden eller angive en helt uden at have installeret klientcertifikater. Hoved-adgangskoden kan udover at værne om dine klientcertifikater også bruges til at beskytte dine huskede kodeord i Opera.

Spørg om adgangskode

Efter hoved-adgangskoden er sat, kan du justere intervallet, hvormed Opera kræver den oplyst. Standardindstillingen er sat til "Hver gang det er nødvendigt", altså hver gang du anvender et klientcertifikat. Har du markeret "Brug hoved-adgangskoden til at beskytte gemte adgangskoder", inkluderer det også hver anvendelse af huskede adgangskoder i Opera.

Brug hoved-adgangskoden til at beskytte gemte adgangskoder

Har du markeret boksen "Brug hoved-adgangskoden til at beskytte gemte adgangskoder", skal du oplyse hoved-adgangskoden, hver gang du anvender en husket adgangskode i Opera, eller med det interval angivet under "Spørg om adgangskode".

Aktiver svindelværn

Svindelværnet advarer dig om mistænkelige websteder ved at kontrollere den efterspurgte webside i en database over steder kendte for forsøg på svindel ("phishing") eller distribution af ondsindet software ("malware"). Det er som standardindstilling aktiveret og kan deaktiveres/aktiveres via boksen "Aktiver svindelværn".

Administration af certifikater

Tryk på knappen "Administration af certifikater" for at se de installerede certifikater.

Personlige
Klientcertifikater identificerer dig under transaktioner med sikre websteder
Certificeringscentre (CA)
Certificeringscentre (Eng: Certificate Authorities) bekræfter identiteten af websteder
Mellemliggende (CA)
Mellemliggende certificeringscentre bekræfter identiteten af websteder
Accepterede
Du har accepteret disse sikkerhedsproblematiske certifikater
Afviste
Du har afvist disse sikkerhedsproblematiske certifikater

Sikkerhedsprotokoller

Sikkerhedsprotokoller anvendes til sikker kommunikation med websteder, når følsom data (f.eks. information om kreditkort) er involveret

Når du er på websteder, der anvender sikkerhedsprotokoller, vil et gult sikkerhedsfelt blive vist i adresselinjen; ved websteder med Extended Validation (EV) er sikkerhedsfeltet grønt. Ved siden af hængelås-ikonet er domænenavnet for certifikatet angivet, mens det ved EV-websteder er navnet på organisationen, der registrerede certifikatet. Klik på sikkerhedsfeltet for yderligere information.

Få mere at vide om sikkerhed