1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Indstillinger

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Operas indstillingsdialog indeholder et stort antal nyttige indstillingsmuligheder. De vigtigste findes under "Generelt", "Tryllestav", "Søgning" og "Websider".

Du får adgang til indstillingerne ved at gå til Funktioner > Indstillinger eller ved at trykke på Ctrl+F12.

Avancerede indstillinger

Under fanen "Avanceret" i indstillingsdialogen kan du finjustere med indstillinger for fanebaseret surfing, cookies, netværk, skrifttyper og meget mere.

Hurtig indstilling

Du kan hurtigt ændre visse indstillinger for indhold, pop-op og netværk fra menuen hurtig indstilling. Denne menu får du frem ved at trykke F12. Alle disse indstillinger vil virke for dit aktuelt aktive faneblad samt alle faneblade, der efterfølgende åbnes.

Webstedsindstillinger

Det kan ske, du måtte ønske at ændre dine indstillinger permanent kun for et givent websted. Hvis du eksempelvis ved, et af dine favoritwebsteder har brug for, pop-op-vinduer ikke blokeres, kan du via Operas webstedsindstillinger for dette konkrete websted tillade, at på netop dette websted tillades alle pop-op-vinduer. Det kan som et andet eksempel også være, du ønsker at give din bank adgang til anvendelse af flere teknologier, end du ønsker at give mere eller mindre tilfældige websteder rundt om på nettet.

Webstedsindstillinger tilføjes og redigeres lettest ved at højre-klikke på en webside fra det givne websted for herefter at vælge "Rediger indstillinger for websted". Du vil herefter få vist en lille dialog med de indstillinger, du kan sætte specifikt for dette websted — eksempelvis indholds-, cookies-, netværks- og pop-op-indstillinger.

Bemærk: Webstedsindstillingerne har højere prioritet end Hurtig indstillingerne. Det vil sige, ændring under Hurtig indstilling vil ikke tilsidesætte en allerede sat webstedsindstilling.