1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Paneler

Introduktion

Operas paneler aktiveres med F4 eller ved at klikke på den yderste venstre kant i Opera-vinduet. Fra panelerne har du let adgang til dine bogmærker, kontakter, historik og meget mere.

Webpaneler

Du kan tilføje den aktuelle side som et webpanel. Klik på "Tilføj webpanel", eller klik på "Hent webpaneler" for at hente et webpanel fra MyOpera.

Visse websider indeholder specielle links (rel="sidebar"), der gør det let at tilføje websiden som et panel.

Eksempel: Opret et panel med indholdsfortegnelsen for Operas hjælp

Bogmærker

Du har adgang til alle dine bogmærker fra panelet Bogmærker, og derfra kan du også administrere dem (f.eks. slette og kopiere). Har du mange bogmærker, kan du bruge feltet "Kvikfind" til hurtigt at finde det, du leder efter.

Få mere at vide om bogmærker

Skærmbrikker

Alle dine skærmbrikker er samlet i panelet Skærmbrikker. Herfra kan du få adgang til dem og administrere dem. Du kan fra knappen "Tilføj" hente nye skærmbrikker. Ved at trykke på den nedadgående pil på knappen kan du organisere dine eksisterende skærmbrikker.

Få mere at vide om skærmbrikker

Historik

Operas historik-panel indeholder en liste over websider, du nyligt har besøgt. I Operas indstillinger for Historik kan du vælge antallet af adresser, der skal huskes.

Tip: Hvis du kan mindes, at du har besøgt et interessant websted, men har glemt at bogmærke det, kan du anvende feltet "Kvikfind" i historik-panelet til at finde det igen.

Klik på et historik-element for at åbne det i det aktuelle faneblad. For at åbne i et nyt faneblad skal du holde Skift nede, mens du klikker.

Post

Dette panel er kun tilgængeligt, hvis du har sat en e-postkonto op i Opera.

Få mere at vide om Operas klient for e-post og nyhedsgrupper

Kontakter

Opret en person som en Kontakt. Du kan eksempelvis således gemme personens e-postadresser, telefonnumre, chat-kaldenavne og postadresser. Dette panel er kun tilgængeligt, hvis e-post og/eller chat er aktiveret.

Operation Sådan gør du det
Opret ny kontakt Klik "Tilføj"
Opret mappe for gruppering af kontakter Klik pilen på knappen "Tilføj", vælg "Ny mappe"
Vis meddelelser associeret med kontakt Klik på kontakt
Gør kontakt tilgængelig hele tiden Træk kontakt til en værktøjslinje

Egenskaber for kontakter

Tryk Alt + Enter for at :

Tip: Hvis du ved dine bedste venner i feltet Notater skriver ordet "fest", kan du senere for igen at finde alle disse personer skrive netop "fest" i feltet "Kvikfind". Du kan så herefter trække dem ind i en e-post for at sende dem alle en festinvitation.

Chat

Dette panel er kun tilgængeligt, hvis du har sat en chat-konto.

Få mere at vide om Operas chat-klient

Overførsler

I Operas panel Overførsler kan du holde øje med og kontrollere filer, der overføres mellem din computer og internettet.

Operation Sådan gør du det
Hent fil, der fra en webside linkes til Klik på fil-linket, eller træk det til feltet "Lynoverførsel"
Hent fil Skriv filadressen i feltet "Lynoverførsel"
Fortsæt, stop eller genoverfør valgte fil Klik "Fortsæt", "Stop", "Genoverfør"
Sorter liste af filer Klik kolonnehoved

Bemærk: Ikke alle websteder understøtter, at man kan fortsætte afbrudte filoverførsler.

Notater

Panelet Notater kan bruges som en udklipsholder, en huskeliste, et midlertidigt tekstlager og til meget andet.

Læs mere om notater

Panelet Links udtrækker alle links fra den aktuelle webside, så du eksempelvis let kan finde billeder, musik, videoklip, zip-filer og andre ting, der kan hentes ned.

Eksempel: Skriv "mp3" i feltet "Kvikfind" for at finde alle mp3-filerne på siden.

Tip: Klik på knappen "Lås" for at beholde den aktuelle liste af links, når du går til andre sider.

Info

Info-panelet viser teknisk information om den aktuelle webside.

Søg

Panelet Søg indeholder en samling af søgemaskiner og on-line søgemuligheder.

Vinduer

Panelet Vinduer viser en træstruktureret fremvisning af dine åbne faneblade og programvinduer. Derfra kan du skifte rundt mellem de forskellige faneblade og vinduer. Du kan trække fanebladene rundt mellem programvinduer, så hvis du eksempelvis har to åbne programvinduer med Opera, kan du flytte fanebladene fra det ene til det andet ved at trække dem over.

Panelopsætning

For at ændre i din panelopsætning skal du gå til Funktioner > Udseende > Paneler eller højreklikke på et panel og vælge "Tilpas".

Fra listen over tilgængelige paneler kan du vælge de paneler, der skal vises. Bemærk, "Post", "Chat" og "Kontakter" er inaktive, hvis der ikke er sat kontoer op for e-post eller chat.

Du kan også vælge, hvor i Opera panelerne skal vises.