1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Netværk

Indstillinger > Avanceret > Netværk

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Proxyservere

En proxyserver er en computer, der eksempelvis kan:

Klik på knappen og angiv den nødvendige information. Al trafikken over den respektive protokol vil nu gå gennem proxyserveren angivet.

For at anvende en proxy skal du angive:

1. En protokol (f.eks. HTTP)
  2. En internet-adresse (f.eks. proxy.example.org eller 192.0.34.166)
  3. Et portnummer (f.eks. 5000)

Denne information kan du få oplyst af din internetudbyder (ISP), proxyserver-værten eller i dokumentationen for din proxysoftware.

Du kan vælge, at bestemte websteder skal tilgås udenom proxyen. I så fald skal du angive adresserne på disse websteder, Opera ikke skal tilgå gennnem proxyen.

Hvis din internetudbyder kræver automatisk proxy, så angiv webadressen, du har fået oplyst af din internetudbyder.

Få mere at vide om proxy

Fuldførelse af servernavn

Når du skriver et enkelt ord (f.eks. "opera") i Operas adressefelt, så vil Opera:

1. Lede efter et bogmærke med kaldenavn "opera"
  2. Lede efter en computer på dit lokale netværk ved navn "opera"
  3. Forsøge af fuldføre det som et servernavn ved at tilføje præfikser (f.eks. "www") og suffikser (f.eks. "com"), og så herefter gå til det fuldførte servernavn (f.eks. "www.opera.com")

Du kan angive en kommasepareret liste af præfikser og suffikser. Du kan eksempelvis til listen af suffikser tilføje topdomænet for Danmark, "dk".

Bemærk: Det tager tid at afprøve mange kombinationer. Hvis din forbindelse er langsom, så slå denne funktion fra for at surfe hurtigere.

Tip: For at hoppe direkte til fuldførelse af servernavnet med præfiks og suffiks, skal du trykke Ctrl+Enter.

Send alle internationalle webadresser som UTF-8

Visse servere vil muligvis foretrække, at Opera enkoder adresser i lokal tegnenkodning (som f.eks. latin-1) i stedet for den anbefalede UTF-8-enkodning

Du skriver http://www.example.org/æøå.html
Adresse i latin-1 http://www.example.org/%E6%F8%E5.html
Adresse i UTF-8 http://www.example.org/%C3%A6%C3%B8%C3%A5.html

Medsend henvisende URL (HTTP-referer)

Visse websteder noterer sig websiden, du ankom fra, og opfører sig derefter. Hvis du ikke ønsker, webstederne skal kunne aflæse adresserne på de sider, du ankommer fra, så skal du fjerne markeringen af "Medsend henvisende URL (HTTP-referer)".

Bemærk: Nogle sider er — for at virke ordentligt — afhængige af at kunne se de henvisende URL'er.

Aktiver automatisk omdirigering

Visse websider omdirigerer dig automatisk til en anden webside eller et til andet websted. Fjern markeringen i "Aktiver automatisk omdirigering", hvis du i stedet vil have manuel kontrol over omdirigeringen, dvs. klikke på omdirigeringslinks.

Maks. forbindelser til en server

Det anbefales at bibeholde standardindstillingen på 8, men du kan forsøge at ændre det maksimale antal forbindelser til en server, om du oplever problemer med surfehastigheden.

Maks. forbindelser i alt

Det anbefales at bibeholde standardindstillingen på 20, men du kan forsøge at ændre det maksimale antal forbindelser samlet, om du oplever problemer med surfehastigheden.

Webstedsindstillinger

Netværksindstillinger kan også tilpasses efter hver enkelt websted. Udover indstilling for tegnkodning, henvisende URL og omdirigering kan man indstille, hvordan Opera skal præsentere sig selv overfor et websted.

Når en webbrowser opretter forbindelse til et websted, oplyser den webstedet om, hvilken browser den er. Nogle websteder tilbyder indhold skræddersyet til bestemte browsere. Eftersom browserne er under konstant udvikling, så vil diverse funktionalitetsantagelser gjort af webstedets designer måske ikke have den ønskede effekt.

Hvis du har problemer med at bruge et websted, kan du prøve at ændre browser-identifikationen under netværksindstillingerne for det givne websted. Opdater herefter siden med F5.

Bemærk: Vælges "Identificer som", betyder det, Opera vil præsentere sig selv som en anden browser, men den vil stadig oplyse, den er Opera. Vælges "Kamufler som", skjules det fuldstændigt, at der er tale om Opera, hvilket dog sjældent er nødvendigt, men det kan nogle gange hjælpe ved dårligt designede og defekte websteder.