1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Brugen af musen

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Musen kan bruges til en masse andet end blot at klikke på links. Du kan for eksempel alene i kraft af bevægelse med musen udføre diverse kommandoer, eksempelvis lukke et faneblad. Du kan også bruge musen til hurtigt at trække og slippe ting rundt i Opera, f.eks. trække en fane op på den personlige bjælke.

Grundlæggende brug af musen

Klik en enkelt gang på venstre museknap for at aktivere knapper, følge links på websider, åbne elementer i panelerne mv.

Hvis du trykker Skift, mens du klikker, åbnes linket eller bogmærket i et nyt faneblad. Hvis du også trykker Ctrl, så vil det nye faneblad blive åbnet i baggrunden i stedet for at dække over det aktuelle faneblad.

De fleste ting i Opera og på websiderne har deres egne kontekstmenuer med diverse valgmuligheder. For at få vist kontekstmenuen skal du klikke på højre museknap.

Kontekstmenu for markeret tekst

Kontekstmenuen for markeret tekst kan du få frem ved at klikke gentagne gange på ordet eller sætningen, du ønsker at markere.

I menuen kan du vælge at slå den markerede tekst op i eksempelvis en ordbog eller leksikon. Hvis en webadresse (URL) i sidens kildetekst ikke er defineret som et link, kan du blot dobbeltklikke på det og vælge "Gå til URL" fra kontekstmenuen.

Hvis du har slået Tale til, kan du fra menuen få Opera til at læse den markerede tekst op.

Menuen er også tilgængelig ved højreklik på tekst, du har markeret.

Kommandoer via musebevægelser

Der findes bevægelseskommandoer for de oftest udførte operationer. De kan slås fra/til fra Funktioner > Indstillinger > Avanceret > Genveje via valgmuligheden "Kommandoer via musebevægelser".

Eksempel: Tryk Ctrl på dit tastatur og rul så med hjulet ovenpå din mus. Dette aktiverer sidezoom.

Til navigation

Handling Hvordan det gøres
Gå til forrige side
  • Hold højre knap, klik venstre knap
  • Hold højre knap, flyt mus til venstre
Gå til næste side
  • Hold venstre knap, klik højre knap
  • Hold højre knap, flyt mus til højre
Gå til forældrekatalog Hold højre knap, flyt op, så venstre
Spol frem
  • Hold højre knap, flyt højre, så op
  • Hold højre knap og Skift, flyt højre
Spol tilbage
  • Hold højre knap, flyt venstre, så ned
  • Hold højre knap og Skift, flyt venstre
Gå til startside Dobbeltklik i tomt faneblad
Opdater side Hold højre knap, flyt op, så ned
Stop indlæsning Hold højre knap, flyt op

Til faneblade

Handling Hvordan det gøres
Surf i nyt faneblad
  • Hold højre knap, flyt ned
  • Dobbeltklik på fanebjælken
Dupliker faneblad Hold højre knap, flyt ned, så op
Gendan eller maksimer faneblad Hold højre knap, flyt op, så højre
Minimer faneblad Hold højre knap, flyt ned, så venstre
Luk faneblad
  • Hold højre knap, flyt ned, så højre
  • Hold højre knap, flyt højre venstre højre

Til links

Handling Hvordan det gøres
Åbn link i nyt faneblad Flyt musemarkøren til link, hold højre knap, flyt ned
Åbn link i nyt faneblad i baggrunden Flyt musemarkøren til link, hold højre knap, flyt ned, så op

Med hjulet

Handling Hvordan det gøres
Bladr op og ned Rul hjulet på musen op og ned
Zoom ind og ud Hold Ctrl-tast, rul hjulet på musen
Gendan til standardzoom Hold Ctrl-tast, klik hjulet på musen
Gå frem og tilbage i sidehistorik Hold Skift-tast, rul hjulet på musen
Gennemløb åbne faneblade Hold højre knap, rul hjulet på musen
Panorering Klik hjulet på musen, flyt musen

Træk-slip

Du kan trække og slippe næsten alt, så du kan surfe hurtigere eller let tilpasse brugergrænsefladen.

Start med at "opsamle" det ønskede element. Dette gør du ved at klikke på det og holde museknappen nede. Træk dernæst elementet til det ønskede sted, og slip det. For at kunne gøre dette med links skal du dog sørge for, at du først trækker direkte op eller ned.

Elementer du kan trække

Elementer, man har trukket, kan slippes på værktøjslinjer og paneler. Eksempler på anvendelse:

Den bedste måde at lære mere om mulighederne ved træk-slip er at lege med det. De fleste kombinationer af træk-slip vil medføre det, man måtte forvente i den konkrete situation.