1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Menuer

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

De vigtigste funktioner i Opera kan findes fra hovedmenulinjen. Bemærk, man kan højreklikke på næsten enhver del af browseren og få en kontekstmenu frem med flere muligheder.

Hovedmenulinje

Denne menulinje indeholder per standard følgende:

Når diverse typer af meddelelseskontoer aktiveres i Opera, kommer der menupunkter frem for disse ting; Chat-menuen kommer eksempelvis frem, når en chat-konto for første gang sættes op. Under indstillingerne for surfing kan du vælge at få tilføjet en vinduesmenu til menulinjen i Opera.

Kontekstmenuer

Kontekstmenuer er de menuer, der kommer frem, når du højreklikker på diverse ting og elementer i enten selve browseren eller på en webside. Disse menuer indeholder valgmuligheder, der er relevante ud fra den givne kontekst — altså for det konkrete element på det givne sted.

Sidemenu

Denne menu fremkommer, når du højreklikker på webside-områder, hvor der ikke er links, billeder eller formularer.

Nogle af mulighederne, du fra denne menu har, er:

Opdater automatisk hver »
Overvåg en side ved at opdatere den regelmæssigt
Send link i e-post
Skriv en ny e-post for at fortælle en ven om den aktuelle webside
Kildetekst
Se kildeteksten for den aktuelle webside
Valider
Valider kildeteksten for den aktuelle webside vha. en tjeneste herfor på nettet

Tekstmenu

Kontekstmenuen for markeret tekst indeholder et antal nyttige valgmuligheder i relation til den markerede tekst.

Link-menu

Link-menuen fremkommer, når du højreklikker på et link, og den giver dig blandt andet mulighed for at åbne eller gemme det til-linkede element eller adresse. Prøv her

Billedmenu

Billedmenuen fremkommer, når du højreklikker på et billede og indeholder flere forskellige muligheder, eksempelvis åbning, kopiering og gem af billedet. Vælg "Billedegenskaber" for at se al tilgængelig metadata for billedet.

Når vi har et billede, der også er et link, vil kontekstmenuen være en kombination af billedmenuen og linkmenuen.

Mailto-menu

"mailto:"-menuen fremkommer, når du højreklikker på et "mailto:"-link. Herfra kan du blandt andet kopiere og gemme den til-linkede e-postadresse. Prøv her

Når du klikker på et billede, der linker til en e-postadresse, vil menuen være en kombination af billed- og "mailto:"-menuen.

Formularmenu

Formularmenuen fremkommer, når du højreklikker i et formularfelt. Den indeholder et antal valgmuligheder for tekstredigering samt en mulighed for at indsætte personlig information fra Tryllestaven og fra notater. Vælg "Kontroller stavning" for at udføre en stavekontrol af indholdet i det aktuelle formularfelt.

Sidefremtoningsmenu

Operas indbyggede bruger-typografiark kan anvendes til at forbedre læsbarheden, til fejlsøgning og til drastisk at ændre udseende af websider.

1. Klik på knappen Forfattertilstand/Brugertilstand fra visningsbjælken for at slå brugertilstand fra og til
  2. Klik på knappepilen for at vælge en sidefremtoning.

Tip: Du kan tilføje dine egne typografiark samt konfigurere "Forfattertilstand" og "Brugertilstand" under Indstillinger for Indhold.

Få mere at vide om bruger-typografiark

Hurtig indstilling

Nogle af de mest nyttige og brugte indstillinger kan nås fra menuen "Hurtig indstilling".

Du kan til enhver tid få fat på denne menu ved at trykke på F12 eller ved at vælge Hurtig indstillinger fra menuen Funktioner.

Tip: Åbn Operas Indstillinger (tryk Ctrl+F12) for adgang til flere indstillingsmuligheder.