1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Genveje

Indstillinger > Avanceret > Genveje

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Operas tastaturgenveje og kommandoer via musebevægelser giver dig en hurtig og fleksibel adgang til browseren og internettet, når du først har lært at mestre disse.

Denne side forklarer, hvordan du redigerer opsætningerne af mus- og tastaturgenvejene i Opera.

Ændring af opsætning

Hvis du ønsker at ændre standardopsætningen for mus eller tastatur:

1. Vælg den konfiguration, du ønsker at ændre, og klik "Rediger".
  2. Find den handling, du ønsker at redigere (søg evt. fra feltet "Kvikfind").
  3. Klik "Rediger", og skriv en sekvens af tastetryk eller musebevægelser, der skal associeres med handlingen.

Mus

Bemærk, hvis du ikke ønsker at afgive kommandoer via musebevægelser, så kan du helt deaktivere dem og derved undgå ved et uheld at komme til at aktivere diverse funktioner. Hvis du er venstrehåndet, kan du vælge at aktivere frem- og tilbage-bevægelser, der stemmer overens med dette.

I dialogen "Vælg handling for midtklik" kan du vælge, hvordan Opera skal reagere, når du klikker på midterknappen/rullehjulet. Per standard åbnes midterklikkede links i et faneblad i baggrunden.

Tastatur

I Opera 9.5 er standardopsætningen af tastaturgenvejene "Opera standard" radikalt blevet ændret, sådan at de fleste enkelttasts-genveje er blevet fjernet. Vælg tastaturopsætningen "Opera 9.2 compatible" for at anvende den gamle opsætning fra Opera 9.2. En mellemvej mellem den nye og gamle opsætning er at få aktiveret de at mest populære enkelttast-genveje ved at sætte hak i boksen "Aktiver enkelttast-genveje".