1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Historik

Indstillinger > Avanceret > Historik

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Du kan vælge antallet af besøgte adresser, Opera maksimalt skal huske. Besøgte adresser er alle de adresser, du har besøgt — altså din globale historik.

Tryk for at tømme historik-listen.

Se din globale historik nu

Tip: Du kan fra panelet Historik se din historik over besøgte sider samt søge i den.

Cache i hukommelsen

Opera anvender din computers hukommelse til at gemme nyligt besøgte websider midlertidigt. Det er generelt en god ide at lade Opera håndtere caching af hukommelsen automatisk.

Cache på disken

Opera gemmer siderne lokalt, så du hurtigt kan få adgang til dem, når du igen besøger dem. Forøg din cache på disken, hvis du vil gemme flere websider lokalt og i længere tid.

Opera cacher per standard alt indhold fra websider (dokumenter, billeder og andet indhold).

Klik "Tøm nu" for at slette alt cached indhold på din disk. Afmærk "Tøm, når Opera lukkes" for automatisk at slette alt cahced indhold, hver gang Opera lukkes.

Bemærk: At sætte cachen på disken til nul betyder ikke, diskskrivning forhindres, men blot at dette undgås så længe som muligt.

Se indholdet af Operas cache nu

Servertjek

Når du genbesøger websider, efterspørger Opera normalt en nyere version heraf — også selvom de fleste websider ikke opdateres ret ofte. At undlade hyppige tjek for ændringer vil muligvis forøge din surfehastighed.

Bemærk: Hvis du sjældent tjekker for ændringer, bliver du måske nogle gange nødt til manuelt at opdatere en webside for at få den nyeste version.

Få mere at vide om historik og cahce