Opera Software
 1. Værktøjslinjer
 2. Menuer
 3. Paneler
 4. Kvikknapper
 5. Bogmærker
 6. Skærmbrikker
 7. Notater
 8. Opera Link
 9. Blokering af indhold
 10. Svindelværn
 11. BitTorrent
 12. Visningstilstande
 13. Udviklingsværktøjer
 14. Indstillinger
 15. Avancerede indstillinger
 16. Advanced Preferences
 17. Avancerede indstillinger
 18. Dekorationer
 19. Tastaturgenveje
 20. Brugen af musen
 21. Brugen af Tale
 22. E-post og nyhedsgrupper
 23. Nyhedskanaler
 24. Chat
 25. Dialoger
 26. Sikkerhedskopiering af Opera

Svindelværn

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slide.

Svindelværnet advarer dig om mistænkelige websteder ved at kontrollere den efterspurgte webside i en database over steder kendte for forsøg på svindel ("phishing") eller distribution af ondsindet software ("malware").

Sikkerhedsstatus

Når svindelværnet er aktiveret, bliver hver efterspurgt webside kontrolleret, og websidens status vises som et ikon i adresselinjens højre side, som angivet i tabellen herunder. Klikker man på dette status-ikon (tastaturgenvej: Alt + Enter ), åbnes en dialogboks med yderligere information, og det er fra dialogen også muligt at indrapportere et websted som mistænkeligt inklusiv en begrundelse herfor.

Adresselinje Protokol Status
HTTPS Maksimalt sikkert websted, med Extended Validation
HTTPS Sikkert websted
HTTPS Problematisk HTTPS-websted
HTTP Normalt websted
Svindelforsøg
ENHVER Sortlistet websted med advarsel pga. forsøg på svindel og/eller distribution af ondsindet software

Der vil ved et sikket websted (HTTPS) blive vist et låse-ikon til højre i adresselinjen. Klikker man på dette låse-ikon, vil man få vist sikkerhedsinformation for webstedet, inklusiv information omkring webstedets certifikater. Et sikker websted med Extended Validation har den højeste sikkerhed, der i dag findes, da webstedet er blevet bekræftet af en betroet tredjepart.

Der bliver vist en advarselsside, når du ønsker at besøge et websted, der er sortlistet grundet forsøg på svindel eller distribution af ondsindet software. Du kan herefter vælge, om du rent faktisk ønsker at fortsætte og besøge webstedet, eller om du i stedet ønsker at gå til Operas startside. Kontrollen af webstederne medfører ingen forsinkelser af webside-indlæsningen.

Læs mere om Operas svindelværn.

Aktiver/deaktiver Svindelværnet

Svindelværnet er som standardindstilling aktiveret. Du kan slå det fra/til via Funktioner > Indstillinger > fanen Avanceret > Sikkerhed fra boksen "Aktiver svindelværn."