1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Nyhedskanaler

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Lær at bruge Opera til at abonnere på nyhedskanaler.

Introduktion

Med nyhedskanaler (eng.: newsfeeds) kan du modtage meddelelser fra aviser og andre informationskilder på Nettet. I stedet for hele tiden at skulle besøge eksempelvis en avis' websted for at undersøge, om der er kommet opdateringer, abonnerer du i stedet blot på nyhedskanalen og modtager automatisk nyhedsresumer — det er næsten som at modtage e-post.

Abonner på nyhedskanaler

Korrekt kodede RSS- og Atom-nyhedskanaler genkendes automatisk af browseren, når der linkes til disse fra en webside, du besøger. Opera vil vise et lille ikon i adressefeltet. Ved at klikke på dette ikon kan du oprette et abonnement på nyhedskanalen.

Første gang du opretter et abonnement på en nyhedskanal, vil menuen Nyhedskanaler blive tilføjet til Operas øverste menulinje. Hvis du har en eller flere epost- eller nyhedsgruppe-kontoer, vil fremvisningspunktet "Nyhedskanaler" desuden blive tilføjet i panelet "Post".

Du kan også få adgang til abonnements-dialogen ved at højreklikke i panelet "Post" og vælge "Nyhedskanaler".

Alle nyhedskanalerne, du abonnerer på, kan nås fra menuen Nyhedskanaler.

Bemærk, der kan gå et stykke tid, fra du har oprettet et abonnement, til du modtager de første tekster.

Administration af nyhedskanaler

Nyhedskanal-tekster håndteres på samme måde som e-postmeddelelser. Du kan eksempelvis søge i dem, og de kan videresendes via en e-post.

Opera vil per standard efterspørge opdateringer hver 3. time. Dette vil ske så længe, Opera er kørende. Du kan ændre opdateringsraten for de enkelte abonnementer, men bemærk dog, at en høj opdateringsrate sandsynligvis vil skabe for store mængder trafik for visse servere.