1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Visningstilstande

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Opera har forskellige tilstande for fremvisning af websider, så det passer lige til dine surfevaner og din hardware.

For brugere af bærbare computere er to af visningstilstandene især interessante: tilpas til bredden og fuld skærm.

Tilpas til bredden

Operas fremvisningsenhed understøtter fleksibel omformatering af alle websider. Mange websider er lavet til specifikke skærmopløsninger og størrelser. Med tilpasning til bredden justeres sidestørrelsen til den tilgængelige skærmplads.

Du kan aktivere tilpasning til bredden permanent under indstillingerne for websider.

Foretrækker du at surfe med en normal fremvisning, klikker du blot på Ctrl+F11 eller går til Vis > Tilpas til bredden for at aktivere tilpas til bredden, når du løber ind i sider, der er for bredde til din skærm.

Fuld skærm

I fuld skærm kan du anvende hele computerskærmens areal til surfing. Dette fjerne alle menuer og værktøjslinjer, men du vil naturligvis stadig kunne anvende kontekstmenuerne, kommandoafgivning via musebevægelse og tastaturgenveje.

Du kan aktivere fuld skærm-tilstanden ved at trykke F11, vælge den fra kontekstmenuen på en webside eller ved at gå til Vis > Fuld skærm. Du kan også komme retur til normal visning via F11 og kontekstsmenuen.

Opera Show

Hvis et webdokument er sat til at anvende medietypen "projection", vil et skifte til visning i fuld skærm omdanne Opera til et præsentationsværktøj. Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Kiosk-tilstand

Opera kan startes med kommandoline-parameteren /KioskMode. I kiosk-tilstand anvendes fuld skærm til at vise brugerne en begrænset udgave af browseren og kan eksempelvis anvendes på skoler, biblioteker eller ved offentligt tilgængelige informationsstande.

Lille skærm

Tilstanden lille skærm aktiveres fra menuen Vis > Lille skærm. I denne tilstand kan du se, hvordan den aktuelle webside ville se ud, hvis den blev vist på en mobiltelefon med Opera — en bekvemt funktion for webdesignere, der ønsker at sikre sig, deres design virker på tværs af platforme.

Du kan også anvende lille skærm i et Webpanel til at sikre dig, indholdet passer til den tilgængelige størrelse.

Vis udskrift

Vis udskrift er en forhåndsvisning, der viser dig, hvordan en webside vil se ud, når den bliver udskrevet. Tryk Skift+P eller gå til Filer > Vis udskrift for at aktivere denne visning.