1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Udviklingsværktøjer

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Opera indeholder forskellige værktøjer til understøttelse af webudvikling, primært Opera Dragonfly, der er et værktøj, som muliggør at udføre fejlfinding af websider både lokalt og via en anden computer.

Developer console er et værktøj til at analysere og/eller interaktivt at ændre en webside under selve udviklingen eller ved fejlretning. Kildetekstviseren er et simpelt værktøj til at fremvise en websides kildetekst og til hurtigt at ændre i den.

Opera Dragonfly

Bemærk: JavaScript skal være aktiveret, for du kan anvende Opera Dragonfly.

Opera Dragonfly er et JavaScript-program til at udføre fejlfinding af websider både lokalt og via en anden computer. For at åbne DragonFly skal du gå til Funktioner > Avanceret > Udviklingsværktøjer. Brugergrænsefladen indeholder tre faner:

Opera Dragonfly er stadig under udvikling. For ydereligere information, se følgende artikler:

Developer Console

Ligesom de andre JavaScript-applikationer fra Dev.Opera, kan Developer console trækkes over til enhver værktøjslinje i Opera og slippes herpå. Når du åbner Developer console, bliver et lille vindue vist oven på websiden, du ønsker at analysere. Dette vindue har fem faner: DOM, JS, CSS, HTTP og About.

Bemærk: For at virke kræver JavaScript-applikationerne fra Dev.Opera, Opera må vise pop-op-vinduer.

Developer console starter op med fanen DOM, hvori en knudeliste er sammenfoldet under punktet "document". Klik på plus-tegnet for at udfolde listen. Når du klikker på en knude (eng: node), blinker websiden kortvarigt for at indikere området, der er associeret med knuden.

Du kan også klikke ethvert sted på websiden, hvorefter listen med DOM-knuder vises og den relevante knude for det klikkede område er fremhævet. For at søge efter relevante områder kan du trykke og hold Skift-tasten nede, mens du gennemsøger siden med musemarkøren.

Centrale funktioner under DOM-fanen:

Developer console kan anvendes til interaktivt at ændre en webside. Knappen "Remove" i DOM-fanen kan helt fjerne knuder, og enhver CSS-egenskab kan redigeres fra CSS-fanen via knappen "Show rules" for det relevante typografiark. Effekten af ændringerne vises med det samme og kan eksporteres til senere brug.

En mere detaljeret gennemgang af developer console findes på Dev.Opera.

Kildetekstviseren

Opera har et simpelt værktøj indbygget til fremvisning af websider. Hvis du har behov for at se en websides kildetekst, skal du blot gå til Vis > Kildetekst eller trykke Ctrl+F3. En anden mulighed er at højre-klikke på siden og vælge "Kildetekst".

Kildetekstviseren åbner i et nyt faneblad på din fanebjælke. Den har syntaks-fremhævning for at give dig et bedre overblik over kildeteksten. Hvis du ønsker at redigere i websiden, har du to muligheder:

1. Gem til cache og se resultatet af dine ændringer med det samme: klik "Anvend ændringer" eller tryk Ctrl+R.
  2. Gem et sted på din computer efter eget valg: klik på "Gem" eller tryk Ctrl+S.

Bemærk, redigerer du i et dokument, der er gemt lokalt på din computer, vil "Anvend ændringer" gemme dine ændringer permanent i dokumentet.

Foretrækker du at anvende et eksternt program til redigering og fremvisningen af kildetekst, kan du angive dette under indstillingerne af programmer.