1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Blokering af indhold

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Blokering af indhold er en effektiv måde at ignorere uønsket indhold på en webside eller et websted.

Du kan blokere alt indhold, der på en server deler sti, eller du kan nøjes med at blokere en enkelt, konkret fil.

Bloker indhold

1. Højre-klik på websiden, der har indhold, du ønsker at blokere. Vælg herefter "Bloker indhold". Der vises nu en ny værktøjslinje oven over websiden.
  2. Klik på billeder eller indhold fra plug-ins, du ønsker at blokere. Per standard blokeres alt, der deler server-sti med det, du klikkede på. Det betyder eksempelvis, alle billeder fra et givent katalog på serveren blokeres, blot du har klikket på et enkelt af billederne fra kataloget. Hold Skift nede, mens du klikker, for at nøjes med en blokering af et konkret element.
  3. Når du er færdig, klikker du på "Færdig" på værktøjslinjen.

Rediger og fjern blokering

Har du blokeret for voldsomt, så indhold, du gerne ville se, er forsvundet, skal du blot fra blokeringstilstanden (højre-klik, og vælg "Bloker indhold") klikke på det blokerede indhold igen for at få det frem. Du kan også vælge at klikke på knappen "Detaljer" for manuelt at redigere listen over blokeret indhold.

Du kan helt fjerne blokeringer fra listen over blokeret indhold, eller du kan indsnævre dækningen af en given sti, så den ikke dækker helt så bredt.