1. Værktøjslinjer
  2. Menuer
  3. Paneler
  4. Kvikknapper
  5. Bogmærker
  6. Skærmbrikker
  7. Notater
  8. Opera Link
  9. Blokering af indhold
  10. Svindelværn
  11. BitTorrent
  12. Visningstilstande
  13. Udviklingsværktøjer
  14. Indstillinger
  15. Avancerede indstillinger
  16. Advanced Preferences
  17. Avancerede indstillinger
  18. Dekorationer
  19. Tastaturgenveje
  20. Brugen af musen
  21. Brugen af Tale
  22. E-post og nyhedsgrupper
  23. Nyhedskanaler
  24. Chat
  25. Dialoger
  26. Sikkerhedskopiering af Opera

Indhold

Indstillinger > Avanceret > Indhold

Bestem fremvisningen af indholdet på websiderne.

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides

Multimedie

Deaktivering af GIF- og SVG-animation vil betyde, at animerede GIF- og SVG-billeder fremvises som almindelig grafik.

Deaktiver lyd fra websider, hvis du f.eks. lytter til musik på din computer og ikke ønsker at dette forstyrres af webside-lyde.

Bemærk, deaktivering af lyde fra websider vil også betyde deaktivering af Tale.

JavaScript

JavaScript er et script-sprog anvendt til at give websider større funktionalitet. JavaScript kan i sjældne tilfælde have en påtrængende adfærd og kan derfor helt slås fra, men dette vil også hindre den velmenende anvendelse af JavaScript.

Klik på "Indstillinger af JavaScript" for at forhindre JavaScripts udfører visse specifikke handlinger, du måske vil finde irriterende, f.eks. manipulering af browservinduet.

Hvis du har bruger-JavaScriptfiler på din computer, kan du angive en eller flere mapper indeholdende disse filer. Filerne vil dynamisk og lokalt ændre websiderne.

Indstilling af fremtoning

Fremvisning

Hvis du deaktiverer rammer i Opera, vil sider, der er opbygget af rammer, vise et alternativt indhold (hvis et sådant ellers er tilgængeligt).

Du kan ved at aktivere kant om aktive ramme se, hvordan websiderne med rammer er opbygget. Når du herefter er på en side opbygget med rammer, vil der altid være en kant omkring den aktive ramme.

Du kan vælge, om bladningsfelter og formularer altid skal vises som normalt, eller om websiderne skal have lov til at bestemme deres udseende.

Mit typografikark

Klik på "Vælg" for at anvende et personlig typografikark. Bemærk, den standardvalgte "user.css" er blot en tom fil. Typografikarket vil ikke blive vist i Sidefremtoningsmenuen

Præsentationstilstande

Opera har to tilstande til fremvisningen af websider. Disse tilstande er "forfattertilstand" og "brugertilstand". I "forfattertilstand" ser du en webside, som dens designer havde tænkt det. I "brugertilstand" er det dig, der bestemmer, hvordan sidens fremtoning skal være.

Du kan vælge, hvilken tilstand der skal bruges per standard, og du kan redigere fremtonings-opsætningerne for hver tilstand. Bemærk, at "Mine skrifttyper og farver" samt "Min linkfremtoning" refererer til indstillinger, du finder under Websider.

Tip: Tryk Skift+G for at skifte mellem de to tilstande under surfing. Du kan også bruge knappen på visningsbjælken.

Java

Visse websider anvender Java til interaktivt indhold på siderne. Hvis du går ind på en side, der anvender Java, og du ikke allerede har Java installeret, så vil Opera automatisk tilbyde dig at gå til en webside, hvor du kan hente Java. Deaktiver Java, hvis du ikke ønsker at køre java-applets.

Plug-ins

Mange multimedie-filer på nettet kræver ekstern software (kaldet plug-ins) for at kunne blive vist.

Du kan helt deaktivere plug-ins. Du vil således kun se filer, Opera selv er i stand til at fremvise.

Webstedsindstillinger

Alle de ovennævnte indstillinger undtagen præsentationstilstande er tilgængelige som webstedsindstillinger — altså indstillinger der kan sættes lokalt for et givent websted. Fra de generelle indstillinger for indhold kan du få adgang til alle disse webstedsindstillinger samt til alt blokeret indhold,