Opera Software
 1. Værktøjslinjer
 2. Menuer
 3. Paneler
 4. Kvikknapper
 5. Bogmærker
 6. Skærmbrikker
 7. Notater
 8. Opera Link
 9. Blokering af indhold
 10. Svindelværn
 11. BitTorrent
 12. Visningstilstande
 13. Udviklingsværktøjer
 14. Indstillinger
 15. Avancerede indstillinger
 16. Advanced Preferences
 17. Avancerede indstillinger
 18. Dekorationer
 19. Tastaturgenveje
 20. Brugen af musen
 21. Brugen af Tale
 22. E-post og nyhedsgrupper
 23. Nyhedskanaler
 24. Chat
 25. Dialoger
 26. Sikkerhedskopiering af Opera

BitTorrent

Tryk Page Down og Page Up for at skifte slides.

Opera understøtter BitTorrent-protokollen som en integreret del af browseren. BitTorrent er en såkaldt peer-to-peer-protokol for fildistribution, hvor du kan hente store filer ned uden at udsætte en enkelt server for alt for voldsomme belastninger, eftersom overførslen er distribueret ud.

Selvom man oftest taler om, man henter ned med BitTorrent-protokollen, så er hele grundlaget for teknikken, at alle brugere både er modtagere og afsendere af .torrent-filer. Mens du henter et BitTorrent-arkiv ned på din computer, hjælper du også andre med at hente det ned på deres computere, eftersom du distribuerer det videre til andre brugere. Det er ikke muligt at hente ned uden også at sende til andre, men du kan dog naturligvis sætte en begrænsning på båndbredden, du ønsker at anvende til formålet.

Bemærk: BitTorrent er per standard aktiveret, men kan deaktiveres, endda på systemnivaeu. Se artiklen How can I disable the BitTorrent client in Opera? i vidensbasen.

Hent og del

Når du klikker på et .torrent-link, viser Opera en dialog, hvorfra du kan vælge kataloget, du ønsker at gemme filen i. Klik "Ja" for at starte nedhentningen.

Efter en given andel er hentet ned på din computer, vil du begynde at dele de hentede dele ud til andre BitTorrent-brugere, disse også benævnt fildelere eller peers. Jo flere fildelere der hjælper til med at distribuere en fil, desto hurtigere kan man hente den ned.

Bemærk: Efter hele filen er hentet ned på din computer, vil du vedblive med at dele indholdet ud til andre lige indtil, du enten stopper overførslen eller lukker Opera.

Indstilling af BitTorrent

Du kan indstille BitTorrent fra dialogen, der vises, når du påbegynder hentningen af en .torrent-fil.

Du kan fra indstillingerne angive, hvor meget af båndbredden der må anvendes til henholdsvis at hente og sende. Hvis du synes, BitTorrent med den standardvalgte automatiske begrænsning af båndbredden tager for meget af din tilgængelige netværkskapacitet, skal du justere disse indstillinger.

Lytteport og test

Det er ikke sikkert, din computer er sat op til, du kan dele BitTorrent-filer ud til andre brugere. Fra indstillingerne kan du angive porten, der skal anvendes til at lytte efter indkommende forbindelser. Brug knappen "Test" ved siden af feltet "Lytteport" for at kontrollere, om din aktuelle opsætning virker.

Hvis testen ikke lykkedes, skal du ændre opsætningen af din router og/eller firewall, så indkommende BitTorrent-forbindelser på den valgte port tillades.

Bemærk, visse ofte benyttede BitTorrent-porte kan også være blokeret af din internetudbyder eller systemadministrator.

Advarsler

Når du anvender BitTorrent for første gang, vil dit styresystem eller firewalle måske oplyse dig om, den netop har blokeret Opera. Dette skyldes, Opera forsøger at åbne en nødvendig server-port for at kunne dele indholdet ud, og din firewalle ønsker at sikre sig, sådanne porte ikke åbnes uden din viden herom.

Skulle dette ske, skal du sørge for at fjerne blokeringen af Opera, før du fortsætter.

Opera har indbygget understøttelse af BitTorrent-søgning via søgefeltet på adressebjælken.

Få mere at vide

Du kan læse mere om BitTorrent i den danske eller engelske udgave af Wikipedia.