1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Opera Widgets zijn mini-programma's die samen met Opera draaien en op uw bureaublad leven. Er zijn widgets voor allerlei doeleinden – weersverwachtingen, spelletjes, klokken, woordenboeken, mediaspelers, en veel meer.

Gebruik het Widgets-menu of -paneel om een nieuwe widget te vinden en te installeren, en kies "Widgets toevoegen". Hiermee wordt een webpagina geopend waar u widgets kunt zoeken en downloaden, die Opera automatisch zal installeren.

Widgets beheersen

U kunt widgets naar elke plaats op uw scherm slepen en daar plaatsen. Elke widget heeft eigen instellingen voor waar en hoe het wordt weergegeven, en deze zijn beschikbaar vanuit het contextmenu van de widget:

Als u een widget heeft gesloten, kunt u het heropenen vanuit het Widgets-menu of -paneel.

Noot: Ook al zien Opera's widgets eruit en gedragen ze zich als aparte mini-programma's, ze draaien binnen Opera. Als u Opera sluit, zullen de widgets ook worden gesloten.

Ga naar Widgets > Widgets beheren of gebruik het Widgetspaneel om uw widgetverzameling te organiseren en widgets te verwijderen die u niet langer wilt houden.

Widgetknoppen

Widgets zijn niet gestandaardiseerd, maar ze gebruiken vaak wel dezelfde icoontjes of symbolen om functies aan te geven. De twee gebruikelijkste zijn:

Rader-pictogram
Instellingen van de widget tonen
X-pictogram
De widget sluiten