Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Inhoud blokkeren
 10. Fraudebescherming
 11. BitTorrent
 12. Weergavestanden
 13. Ontwikkelgereedschap
 14. Voorkeuren
 15. Geavanceerde voorkeuren
 16. Skins
 17. Sneltoetsen
 18. De muis gebruiken
 19. Spraak gebruiken
 20. E-mail en nieuwsgroepen
 21. Nieuwsstromen
 22. Chat
 23. Dialoogvensters
 24. Opera back-uppen

Widgets

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Opera Widgets zijn mini-programma's die samen met Opera draaien en op uw bureaublad leven. Er zijn widgets voor allerlei doeleinden – weersverwachtingen, spelletjes, klokken, woordenboeken, mediaspelers, en veel meer.

Gebruik het Widgets-menu of -paneel om een nieuwe widget te vinden en te installeren, en kies "Widgets toevoegen". Hiermee wordt een webpagina geopend waar u widgets kunt zoeken en downloaden, die Opera automatisch zal installeren.

Widgets beheersen

U kunt widgets naar elke plaats op uw scherm slepen en daar plaatsen. Elke widget heeft eigen instellingen voor waar en hoe het wordt weergegeven, en deze zijn beschikbaar vanuit het contextmenu van de widget:

Als u een widget heeft gesloten, kunt u het heropenen vanuit het Widgets-menu of -paneel.

Noot: Ook al zien Opera's widgets eruit en gedragen ze zich als aparte mini-programma's, ze draaien binnen Opera. Als u Opera sluit, zullen de widgets ook worden gesloten.

Ga naar Widgets > Widgets beheren of gebruik het Widgetspaneel om uw widgetverzameling te organiseren en widgets te verwijderen die u niet langer wilt houden.

Widgetknoppen

Widgets zijn niet gestandaardiseerd, maar ze gebruiken vaak wel dezelfde icoontjes of symbolen om functies aan te geven. De twee gebruikelijkste zijn:

Rader-pictogram
Instellingen van de widget tonen
X-pictogram
De widget sluiten

Meer te weten komen