1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Voorkeuren Toverstaf

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

De Toverstaf

De Toverstaf is Opera's wachtwoord- en formulierenbeheerder. Schakel hem in om Opera gebruikersnamen en wachtwoorden te laten opslaan nadat u ze één keer invoert, en om persoonlijke informatie automatisch in te voeren in webformulieren.

Wanneer u een website bezoekt waarvoor gebruikersnaam en wachtwoord zijn opgeslagen, kunt u eenvoudig inloggen door op de Toverstafknop op de adresbalk te klikken, of door Ctrl+Enter te drukken.

Merk op dat gebruikersnamen en wachtwoorden versleuteld worden opgeslagen. Als u uw Toverstaf wilt beschermen tegen andere gebruikers op dezelfde computer door een hoofdwachtwoord in te stellen, ga dan naar de voorkeuren voor Beveiliging onder "Geavanceerd".

Toverstaf-logins kunnen worden verwijderd met Extra > Privé-gegevens verwijderen of Extra > Geavanceerd > Toverstaf-logins.

Persoonlijke informatie

Op sommige websites moet u persoonlijke informatie invullen zoals uw naam en adres. In plaats van dezelfde gegevens telkens opnieuw in te voeren, kunt u ze hier eenmalig invoeren.

Na het invoeren van uw persoonlijke informatie in de voorkeuren, kunt u formulieren snel invullen door uit een uitklapmenu te kiezen zodra u begint met typen in een invoerveld, of met rechtsklikken in het invoerveld.

Rechtsklikken in elk invoerveld, inclusief chatsessies en e-mailberichten, levert een submenu op genaamd "Persoonlijke info invoegen", waarmee u informatie kunt kiezen die u heeft opgeslagen in de voorkeuren.

Als Opera herkent dat een formulierveld vraagt om informatie die u heeft ingevoerd in de Toverstafvoorkeuren, kunt u ook de Toverstaf gebruiken om het veld in te laten vullen. Klik op de Toverstafknop of druk Ctrl+Enter.

Tip: Gebruik de velden "Meer" voor alternatieve adressen of andere fragmenten van persoonlijke informatie, als u merkt dat u deze regelmatig invoert in formulieren.