Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Inhoud blokkeren
 10. Fraudebescherming
 11. BitTorrent
 12. Weergavestanden
 13. Ontwikkelgereedschap
 14. Voorkeuren
 15. Geavanceerde voorkeuren
 16. Skins
 17. Sneltoetsen
 18. De muis gebruiken
 19. Spraak gebruiken
 20. E-mail en nieuwsgroepen
 21. Nieuwsstromen
 22. Chat
 23. Dialoogvensters
 24. Opera back-uppen

Voorkeuren Toverstaf

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

De Toverstaf

De Toverstaf is Opera's wachtwoord- en formulierenbeheerder. Schakel hem in om Opera gebruikersnamen en wachtwoorden te laten opslaan nadat u ze één keer invoert, en om persoonlijke informatie automatisch in te voeren in webformulieren.

Wanneer u een website bezoekt waarvoor gebruikersnaam en wachtwoord zijn opgeslagen, kunt u eenvoudig inloggen door op de Toverstafknop op de adresbalk te klikken, of door Ctrl+Enter te drukken.

Merk op dat gebruikersnamen en wachtwoorden versleuteld worden opgeslagen. Als u uw Toverstaf wilt beschermen tegen andere gebruikers op dezelfde computer door een hoofdwachtwoord in te stellen, ga dan naar de voorkeuren voor Beveiliging onder "Geavanceerd".

Toverstaf-logins kunnen worden verwijderd met Extra > Privé-gegevens verwijderen of Extra > Geavanceerd > Toverstaf-logins.

Persoonlijke informatie

Op sommige websites moet u persoonlijke informatie invullen zoals uw naam en adres. In plaats van dezelfde gegevens telkens opnieuw in te voeren, kunt u ze hier eenmalig invoeren.

Na het invoeren van uw persoonlijke informatie in de voorkeuren, kunt u formulieren snel invullen door uit een uitklapmenu te kiezen zodra u begint met typen in een invoerveld, of met rechtsklikken in het invoerveld.

Rechtsklikken in elk invoerveld, inclusief chatsessies en e-mailberichten, levert een submenu op genaamd "Persoonlijke info invoegen", waarmee u informatie kunt kiezen die u heeft opgeslagen in de voorkeuren.

Als Opera herkent dat een formulierveld vraagt om informatie die u heeft ingevoerd in de Toverstafvoorkeuren, kunt u ook de Toverstaf gebruiken om het veld in te laten vullen. Klik op de Toverstafknop of druk Ctrl+Enter.

Tip: Gebruik de velden "Meer" voor alternatieve adressen of andere fragmenten van persoonlijke informatie, als u merkt dat u deze regelmatig invoert in formulieren.