1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Spraak

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Hoofdinstellingen

U kunt de volgende instellingen voor spraak veranderen:

Noot: Met de keuze om Opera altijd te laten luisteren door geen toets te vereisen voor het spreken, neemt de antwoordtijd meestal aanzienlijk toe.

U kunt ook het spraakinstellingenbestand wijzigen, onder andere het voorvoegsel dat voor alle browseropdrachten nodig is. Standaard is dit "Opera". Volg dezelfde instructies als voor het wijzigen van muis- en sneltoetsinstellingenbestanden.

Aanvullende instellingen

Klik op de "Details"-knop om de volgende opties te bereiken: