1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Snelkiezer

Introductie

Met de Snelkiezer kunt u snel bij uw favoriete websites komen. Elke keer dat een nieuwe tab wordt geopend krijgt u een raster van 3x3 miniaturen te zien, die elk naar een webadres verwijzen. Klik op de miniaturen om de bijbehorende website te openen, of gebruik de sneltoetsen Ctrl + [1-9].

Om een webadres toe te voegen aan een Snelkiesnummer, opent u een nieuwe tab en klikt u op een van de negen vakken waarin staat "Klik om een webpagina toe te voegen". Een dialoogvenster zal dan diverse mogelijkheden laten zien, zoals vaak bezochte pagina's en reeds geopende pagina's: u kunt een webpagina uit de lijst kiezen of een nieuw adres invoeren. Het is ook mogelijk om een adres te verslepen vanuit bladwijzers, panelen of elke andere plaats waar webadressen worden weergegeven.

Klik op het kruis in de rechterbovenhoek van de miniatuur om een Snelkiesnummer te verwijderen. Versleep de miniaturen van het ene naar het andere vak om ze te herschikken. Als u een miniatuur naar een vak sleept dat al bezet is, zullen de adressen worden omgewisseld. Als u een adres van buiten de Snelkiezer naar een al bezet vak sleept, zal het vorige adres worden overschreven.

Tip: Opera Link maakt het mogelijk om uw Snelkiesnummers te synchroniseren op al uw computers en al uw apparaten.