1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Skins

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Een 'skin' is een verzameling van afbeeldingen, zoals knoppen en pictogrammen, en instructies om Opera's uiterlijk te wijzigen. Ga naar Extra > Uiterlijk > Skin om nieuwe skins op te halen of de al geïnstalleerde skins te beheren.

Een nieuwe skin ophalen

Kies 'Meer skins zoeken' om een nieuwe skin op te halen. Zoek in de weergegeven lijst van beschikbare skins een schermafdruk die er aantrekkelijk uitziet, en klik dan "Download".

Zodra u de download bevestigt, zal Opera de skin automatisch toepassen. Zo kunt u het resultaat bekijken voordat u besluit om de skin te houden. Als u ervoor kiest om de skin niet te houden, zal deze door Opera van uw computer worden verwijderd.

Skins beheren

Alle op dit moment geïnstalleerde skins blijven beschikbaar in het "Uiterlijk"-venster. Kies "Geïnstalleerde skins tonen" om skins te verwijderen of te wisselen.

U kunt ook een ander kleurenschema toepassen bij uw huidige skin, en de grootte van Opera's werkbalkknoppen aanpassen.