1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

U kunt uw eigen lijst met programma's aanleggen, die worden uitgevoerd voor bepaalde protocollen die Opera tegenkomt. De standaardlijst bevat:

Protocol Doel
mms Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor het weergeven van MMS-stromen
rtsp Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor het weergeven van RTSP-stromen
mailto Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor e-mail: Opera's ingebouwde e-mailprogramma, het standaard e-mailprogramma op uw computer, of een specifiek ander e-mailprogramma.

U kunt Opera vragen om elke keer bij het opstarten na te gaan, of het de standaardbrowser op uw computer is.

Broncode bekijken met

Hier kiest u het programma dat u wilt starten om de broncode van een webpagina te bekijken wanneer u Beeld > Broncode kiest of Ctrl+U drukt.