1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Notities kunnen worden gebruikt voor "te doen"-lijstjes, tekstfragmenten uit webpagina's die u wilt bewaren, sjablonen voor e-mailberichten, en alle andere teksten die u bij de hand wilt houden.

Tip: Opera Link maakt het mogelijk om uw notities te synchroniseren op al uw computers en al uw apparaten.

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Notities beheren

Handeling Hoe te doen
Een nieuwe notitie maken Klik "Nieuwe notitie"
Map voor notities aanmaken Klik op het uitklappijltje op de "Nieuwe notitie"-knop, kies "Nieuwe map"
Notities en mappen organiseren Gebruik slepen en neerzetten
Notities maken vanaf een webpagina Markeer tekst in de pagina, druk dan Ctrl+Shift+C
Zoeken op het web naar inhoud van notitie Sleep de notitie naar het zoekveld en druk Enter
Een notitie naar de prullenbak verplaatsen Klik op de notitie en druk Delete
Een notitie uit de prullenbak terughalen Open de prullenbak en sleep de notitie eruit naar de lijst met notities

Tip: Het rechtsklikmenu van alle tekstvelden, zoals het e-mailopstelvenster en webformulieren, bevat het submenu "Notitie invoegen". Gebruik notities om regelmatig terugkerende teksten op te slaan, zoals standaard e-mailberichten of sjablonen, en ondertekeningen.