1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Voorkeuren > Geavanceerd > Werkbalken

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u instellingenbestanden voor werkbalken en menu's wijzigt in Opera.

Instellingenbestanden wijzigen

U kunt meerdere instellingenbestanden voor werkbalken hebben in Opera. Als u de huidige instellingen wilt bewaren voor het maken van aanpassingen:

1. Kies de werkbalkinstellingen die u als basis wilt gebruiken en klik "Dupliceren".
  2. Selecteer de nieuwe werkbalkinstellingen in de lijst en klik "OK" om de voorkeuren af te sluiten.
  3. Rechtsklik op een werkbalk en kies "Aanpassen" om het "Uiterlijk"-venster te openen, waarin u knoppen, zoekvelden en andere werkbalkzaken kunt slepen en neerzetten

Het hoofdmenu en alle contextmenu's in Opera kunnen ook herschikt worden naar uw eigen wensen.

Om nieuwe menu-instellingen te maken, kopieert u het bestand standard_menu.ini uit Opera's /defaults/-map naar uw profielmap en geeft u dit een nieuwe naam. Daarna kunt u dit bestand bewerken met een tekstverwerker.

Meer te weten komen

De eenvoudigste manier om nieuwe instellingen voor werkbalken of menu's te krijgen, is het downloaden van instellingen vanaf de My Opera Community website: