1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Sneltoetsen

Voorkeuren > Geavanceerd > Sneltoetsen

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Met Opera's sneltoetsen en muisgebaren kan de browser snel en flexibel worden gebruikt, nadat u ze heeft geleerd.

Deze pagina legt uit hoe u de muis- en sneltoets-instellingenbestanden in Opera kunt veranderen.

Instellingenbestanden veranderen

Als u de normale muis- en sneltoetsinstellingenbestanden wilt veranderen:

1. Kies de instellingen die u wilt veranderen, en klik "Bewerken".
  2. Zoek de handeling die u wilt veranderen door te typen in het "Snel vinden"-veld of door in de lijst te klikken.
  3. Klik "Bewerken" en voer een serie toetsen of muisbewegingen in om te verbinden met de gebeurtenis.

Muisinstellingen

Merk op dat als u geen muisgebaren wilt gebruiken, u deze geheel kunt uitschakelen om te voorkeuren dat u ze per ongeluk uitvoert. Als u linkshandig bent, kunt u ervoor kiezen om overeenkomende Terug- en Vooruit-gebaren in te schakelen.

De dialoog "Middelklik opties" laat u kiezen wat Opera moet doen als u de middelste knop of het schuifwiel van uw muis klikt. De standaardactie is het openen van de geklikte link in een tab op de achtergrond.

Sneltoetsinstellingen

Opera 9.5 heeft de "Opera Standard"-sneltoetsinstellingen aanzienlijk veranderd, waarbij de meeste enkelknops-sneltoetsen zijn verdwenen. Kies "Opera 9.2 Compatible" om de Opera 9.2 gebruikte sneltoetsen terug te krijgen. Een andere mogelijkheid is om de enkelknops-sneltoetsen in te schakelen.