Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Inhoud blokkeren
 10. Fraudebescherming
 11. BitTorrent
 12. Weergavestanden
 13. Ontwikkelgereedschap
 14. Voorkeuren
 15. Geavanceerde voorkeuren
 16. Skins
 17. Sneltoetsen
 18. De muis gebruiken
 19. Spraak gebruiken
 20. E-mail en nieuwsgroepen
 21. Nieuwsstromen
 22. Chat
 23. Dialoogvensters
 24. Opera back-uppen

Fraudebescherming

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Fraudebescherming waarschuwt u voor verdachte webpagina's door de pagina die u bezoekt te vergelijken met een database van bekende "phishing"- en "malware"-websites.

Beveiligingsstatus

Als Fraudebescherming is ingeschakeld wordt elke webpagina die u opzoekt onderworpen aan de phishing- en malwarefilters, en de status van de pagina wordt getoond als een pictogram aan de rechterkant in het adresveld, zoals aangegeven in de tabel hieronder. Door te klikken op het pictogram (sneltoets: Alt + Enter ) opent u een dialoogvenster met aanvullende informatie, inclusief de mogelijkheid om een website als verdacht aan te merken, met uitleg.

Adresveld Protocol Status
HTTPS Maximaal beveiligde site, met Extended Validation (uitgebreide validatie)
HTTPS Beveiligde site
HTTPS HTTPS-site met problemen
HTTP Normale site
Fraudesite
ANY Site staat op de zwarte lijst met een fraudewaarschuwing

Op een beveiligde pagina wordt een slotje getoond aan de rechterkant van het adresveld, en klikken op dit slotje zorgt ervoor dat de beveiligingsinformatie voor deze pagina wordt weergegeven, inclusief informatie over het certificaat van de website. Een beveiligde site met Extended Validation vertegenwoordigt de beste beveiliging die op dit moment beschikbaar is, de identiteit is gecontroleerd door een vertrouwde derde partij.

Als een website op de zwarte lijst staat, krijgt u een waarschuwingspagina te zien, en kunt u beslissen of u de frauduleuze website wilt bezoeken, of dat u terug wilt gaan naar de startpagina. Fraudebescherming veroorzaakt geen enkele vertraging bij het openen van webpagina's.

Lees meer over Opera's Fraudebescherming.

Fraudebescherming in- en uitschakelen

Fraudebescherming is standaard ingeschakeld. Het kan worden in- en uitgeschakeld via Extra > Voorkeuren > Geavanceerd > Beveiliging met het aankruisvakje "Schakel Fraudebescherming in".