1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Nieuwsstromen

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Leer Opera te gebruiken voor abonnementen op nieuwsstromen.

Introductie

Met nieuwsstromen ontvangt u berichten van kranten en andere informatiebronnen op het web. In plaats van een krantenwebsite telkens opnieuw te bezoeken op zoek naar nieuw nieuws, kunt u zich abonneren op de nieuwsstroom van de site, en nieuwssamenvattingen ontvangen zoals u e-mail ontvangt.

Abonneren op nieuwsstromen

Goed gecodeerde RSS- en Atom-nieuwsstromen zullen automatisch worden herkend door de browser als ze verbonden zijn met de pagina die u bezoekt. Opera zal dan een klein icoon in het adresveld plaatsen. Klik op het icoon om u te abonneren op de nieuwsstroom.

Na de eerste keer dat u zich abonneert op een nieuwsstroom, zal Nieuwsstromen worden toegevoegd aan het hoofdmenu van Opera, en een "Nieuwsstromen"-kop zal in uw E-mail-paneel verschijnen als u al een of meer e-mail- of nieuwsgroepenaccounts heeft.

U kunt ook rechtsklikken op het e-mailpaneel en "Nieuwsstromen" kiezen om een dialoogvenster te krijgen.

Alle nieuwsstromen waarop u zich abonneert zullen beschikbaar zijn vanuit het Nieuwsstromen-menu.

Merk op dat het even kan duren voordat de server u de eerste nieuwsstroom-items zendt nadat u zich heeft geabonneerd.

Nieuwsstromen beheren

Nieuwsstroom-items worden op dezelfde manier beheerd als e-mailberichten en kunnen worden doorzocht, doorgestuurd per mail, enzovoort.

Standaard zal Opera elke drie uur een nieuwe versie van de nieuwsstroom aanvragen, zolang de browser geopend is. U kunt dit interval voor elk abonnement apart wijzigen. Let erop dat te frequente aanvragen te veel belasting kunnen opleveren voor sommige servers.