1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Inhoud blokkeren

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Inhoud blokkeren is een efficiƫnte manier om onderdelen van een webpagina of een site die u niet wilt zien, tegen te houden.

U kunt alle inhoud blokkeren die een bepaald bestandspad op de server deelt, u kunt aparte bestanden blokkeren, of allebei.

Blokkering gebruiken

1. Rechtsklik op een pagina met te blokkeren onderdelen en kies "Inhoud blokkeren". Hiermee wordt een speciale blokkeringswerkbalk bovenaan de pagina zichtbaar.
  2. Klik op de afbeeldingen of plug-ins die Opera voor u moet tegenhouden. Standaard zal alles wat een gelijk bestandspad heeft op de server als het geklikte onderdeel, worden geblokkeerd. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, alle afbeeldingen die uit dezelfde map komen als de afbeelding waarop u klikt, worden geblokkeerd. Om alleen een specifiek onderdeel te blokkeren houdt u Shift ingedrukt tijdens het klikken.
  3. Zodra u klaar bent met het blokkeren van inhoud klikt u de "Gereed"-knop op de werkbalk.

Bewerken en deblokkeren

Als u merkt dat u te voortvarend heeft geblokkeerd, en dat daardoor inhoud die u wilt zien nu wordt tegengehouden, schakelt u de blokkeringswerkbalk weer in en klikt op de geblokkeerde onderdelen om ze weer toe te laten, of klikt u de "Details"-knop om de lijst met geblokkeerde inhoud te bewerken.

Mogelijk wilt u sommige bestandspaden verwijderen uit de lijst van geblokkeerde inhoud, of wilt u een bestandspad specifieker maken om te zorgen dat niet te veel inhoud wordt geblokkeerd.