Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Inhoud blokkeren
 10. Fraudebescherming
 11. BitTorrent
 12. Weergavestanden
 13. Ontwikkelgereedschap
 14. Voorkeuren
 15. Geavanceerde voorkeuren
 16. Skins
 17. Sneltoetsen
 18. De muis gebruiken
 19. Spraak gebruiken
 20. E-mail en nieuwsgroepen
 21. Nieuwsstromen
 22. Chat
 23. Dialoogvensters
 24. Opera back-uppen

Browsen

Bepaal hoe Opera omgaat met pagina's.

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Pagina's laden

Stel onder "Laden" uw voorkeuren in voor de snelheid waarmee Opera moet proberen een pagina weer te geven nadat deze begint met laden.

Pagina-iconen

Webpagina's kunnen kleine iconen instellen voor zichzelf. Opera zal dit icoon weergeven in het adresveld, in de bladwijzers, op tabs, enzovoort.

De normale methode hiervoor is het insluiten van link rel="shortcut icon" in het document voor de pagina. Maar op sommige servers wordt een bestand genaamd favicon.ico in de hoofddirectory geplaatst, zonder een link vanuit de documenten.

Opera zal standaard beide soorten iconen weergeven. U kunt ook kiezen om helemaal geen iconen weer te geven, of om alleen de in documenten ingesloten iconen te laten zien.

Schuiven

De schuifbalk wordt normaal aan de rechterkant van het scherm geplaatst. Deze geeft de lengte van het huidige document aan en uw positie daarin. U kunt het document op en neer schuiven door te klikken op de pijlen aan de uiteinden van de schuifbalk, of door de greep met uw muis te verslepen. Schakel deze optie uit als u geen schuifbalk wilt zien.

Als u met een muiswiel of met de pijltjestoetsen schuift, wilt u dan dat Opera gelijk naar de plaats in het document springt waar u naartoe schuift, of wilt u het document vloeiend naar die positie zien schuiven? Schakel vloeiend schuiven in als u aan het laatste de voorkeur geeft.

Paginagrootte en tooltips

De balk bovenaan het toepassingsvenster van Opera, waarin de titel van de nu actieve webpagina en de naam Opera [versienummer] staan, is de titelbalk.

Markeer de optie "Afmetingen webpagina tonen in titelbalk" als u in de titelbalk de huidige afmetingen van de actieve pagina wilt laten zien — bijvoorbeeld als u een webpagina heeft gemaakt en wilt weten hoe deze eruitziet met verschillende venstergroottes.

Als u met de muisaanwijzer boven bepaalde onderdelen van Opera of van webpagina's hangt, laat Opera kleine 'tooltips' zien met informatie over het element. Als u deze niet wilt zien, schakel dan de optie "Tooltips tonen" uit.

U kunt Opera ook een dialoogvenster laten weergeven om afsluiten te laten bevestigen, om te voorkomen dat u de Opera-toepassing per ongeluk afsluit.

Vensters-menu

Kies ervoor om het Vensters-menu op de hoofdmenubalk te tonen, als u wilt dat opties voor wijzigen van grootte, rangschikken en sluiten van tabs en vensters beschikbaar zijn vanaf het menu.