1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Inhoud blokkeren
  10. Fraudebescherming
  11. BitTorrent
  12. Weergavestanden
  13. Ontwikkelgereedschap
  14. Voorkeuren
  15. Geavanceerde voorkeuren
  16. Skins
  17. Sneltoetsen
  18. De muis gebruiken
  19. Spraak gebruiken
  20. E-mail en nieuwsgroepen
  21. Nieuwsstromen
  22. Chat
  23. Dialoogvensters
  24. Opera back-uppen

Opera wordt afgeleverd met een klein aantal bladwijzers. U kunt meer bladwijzers toevoegen en alles rangschikken zoals u maar wilt.

Tip: Opera Link maakt het mogelijk om uw bladwijzers te synchroniseren op al uw computers en al uw apparaten.

Bladwijzers bereiken

De bladwijzers kunnen worden bereikt via het Bladwijzers-paneel, direct in het Bladwijzers-menu, of via Bladwijzers > Bladwijzers beheren.

Tip: Voeg bijnamen toe aan uw meest gebruikte bladwijzers. Maak bijvoorbeeld "tv" de bijnaam van uw persoonlijke tv-gids. Om de gids te bereiken, kunt u nu eenvoudig "tv" typen in het adresveld en een Enter geven.

Omgaan met bladwijzers

Handeling Hoe te doen
Bladwijzer aanmaken voor de huidige webpagina Sleep het pagina-icoon van de Adresbalk naar het Bladwijzers-paneel, of druk Ctrl+D
Bladwijzer openen in de huidige pagina Klik op de bladwijzer
Bladwijzer openen in een nieuwe pagina Houd Shift ingedrukt en klik op de bladwijzer in het menu, of middelklik de bladwijzer in het paneel
Bladwijzer openen op de achtergrond Houd Ctrl+Shift ingedrukt en klik op de bladwijzer in het menu (dubbelklik in het paneel)
Bladwijzer altijd beschikbaar maken Sleep een bladwijzer of pagina-icoon naar een werkbalk
Bladwijzer vinden Typ zoektekst in het "Snel vinden"-veld
Map aanmaken om bladwijzers te organiseren Klik op het uitklappijltje op de "Toevoegen"-knop, kies "Nieuwe map"
Alle bladwijzers uit de gekozen map openen Sleep de bladwijzermap naar Opera's werkruimte
Bladwijzers en mappen verplaatsen Sleep items en zet ze elders neer
Uw bladwijzers sorteren Bladwijzers > Bladwijzers beheren, en klik "Beeld"
Snelle toegang tot bladwijzer Druk Shift+F2 en begin met het typen van de bijnaam
Bladwijzers beheren Druk Ctrl+Shift+B

Eigenschappen bladwijzer