1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. Spraak gebruiken
  22. E-mail en nieuwsgroepen
  23. Nieuwsstromen
  24. Chat
  25. Dialoogvensters
  26. Automatisch bijwerken
  27. Opera back-uppen

U kunt uw eigen lijst met programma's aanleggen, die worden uitgevoerd voor bepaalde protocollen die Opera tegenkomt. De standaardlijst bevat:

Protocol Doel
mms Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor het weergeven van MMS-stromen
rtsp Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor het weergeven van RTSP-stromen
mailto Kies welke toepassing Opera moet gebruiken voor e-mail: Opera's ingebouwde e-mailprogramma, het standaard e-mailprogramma op uw computer, of een specifiek ander e-mailprogramma.

U kunt Opera vragen om elke keer bij het opstarten na te gaan, of het de standaardbrowser op uw computer is.

Broncode bekijken met

Hier kiest u het programma dat u wilt starten om de broncode van een webpagina te bekijken wanneer u Beeld > Broncode kiest of Ctrl+U drukt.