Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Inhoud blokkeren
 12. Fraudebescherming
 13. BitTorrent
 14. Weergavestanden
 15. Ontwikkelgereedschap
 16. Voorkeuren
 17. Geavanceerde voorkeuren
 18. Skins
 19. Sneltoetsen
 20. De muis gebruiken
 21. Spraak gebruiken
 22. E-mail en nieuwsgroepen
 23. Nieuwsstromen
 24. Chat
 25. Dialoogvensters
 26. Automatisch bijwerken
 27. Opera back-uppen

Voorkeuren Algemeen

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Opstarten en startpagina

Met de eerste optie kiest u welke tabs Opera opent bij het opstarten van de browser. U kunt Opera laten starten met de tabs die geopend waren toen u de browser de vorige keer afsloot, of met een eerder opgeslagen sessie of met uw startpagina. Als u iedere keer opnieuw een keuze wilt maken, schakel dan de opstartdialoog in.

Stel een nieuwe startpagina in door het adres van uw meestbezochte webpagina in te voeren, of ga naar de gewenste pagina, open de Algemene voorkeuren en klik op "Huidige gebruiken".

Pop-ups

Opera zal onderscheid proberen te maken tussen door u aangevraagde pop-ups (zoals inlogvensters en dergelijke) en automatisch door websites geopende pop-ups (vooral advertenties).

U kunt ook kiezen voor het blokkeren van alle pop-ups, het openen van alle pop-ups, en het openen van alle pop-ups op de achtergrond, achter uw andere geopende tabs. Onthoud dat u voor pop-upinstellingen ook de sitevoorkeuren kunt gebruiken.

Taal

Selecteer de gewenste taal voor Opera en voor inhoud van webpagina's. Merk op dat Opera niet beschikbaar is in alle talen op deze lijst, en ook zullen de meeste websites geen inhoud leveren gebaseerd op uw taalkeuze. Indien er geen vertaling van Opera beschikbaar is in de door u gewenste taal, zal het programma de oorspronkelijke taal houden, terwijl sommige websites u mogelijk inhoud in de gekozen taal leveren.

Als u een Opera-taalbestand apart heeft gedownload, kunt u dit via het "Details"-venster toepassen.