Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Inhoud blokkeren
 12. Fraudebescherming
 13. BitTorrent
 14. Weergavestanden
 15. Ontwikkelgereedschap
 16. Voorkeuren
 17. Geavanceerde voorkeuren
 18. Skins
 19. Sneltoetsen
 20. De muis gebruiken
 21. Spraak gebruiken
 22. E-mail en nieuwsgroepen
 23. Nieuwsstromen
 24. Chat
 25. Dialoogvensters
 26. Automatisch bijwerken
 27. Opera back-uppen

Fraudebescherming

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Fraudebescherming waarschuwt u voor verdachte webpagina's door de pagina die u bezoekt te vergelijken met een database van bekende "phishing"- en "malware"-websites.

Beveiligingsstatus

Als Fraudebescherming is ingeschakeld wordt elke webpagina die u opzoekt onderworpen aan de phishing- en malwarefilters, en de status van de pagina wordt getoond als een pictogram aan de rechterkant in het adresveld, zoals aangegeven in de tabel hieronder. Door te klikken op het pictogram (sneltoets: Alt + Enter ) opent u een dialoogvenster met aanvullende informatie, inclusief de mogelijkheid om een website als verdacht aan te merken, met uitleg.

Adresveld Protocol Status
HTTPS Maximaal beveiligde site, met Extended Validation (uitgebreide validatie)
HTTPS Beveiligde site
HTTPS HTTPS-site met problemen
HTTP Normale site
Fraudesite
ANY Site staat op de zwarte lijst met een fraudewaarschuwing

Op een beveiligde pagina wordt een slotje getoond aan de rechterkant van het adresveld, en klikken op dit slotje zorgt ervoor dat de beveiligingsinformatie voor deze pagina wordt weergegeven, inclusief informatie over het certificaat van de website. Een beveiligde site met Extended Validation vertegenwoordigt de beste beveiliging die op dit moment beschikbaar is, de identiteit is gecontroleerd door een vertrouwde derde partij.

Als een website op de zwarte lijst staat, krijgt u een waarschuwingspagina te zien, en kunt u beslissen of u de frauduleuze website wilt bezoeken, of dat u terug wilt gaan naar de startpagina. Fraudebescherming veroorzaakt geen enkele vertraging bij het openen van webpagina's.

Lees meer over Opera's Fraudebescherming.

Fraudebescherming in- en uitschakelen

Fraudebescherming is standaard ingeschakeld. Het kan worden in- en uitgeschakeld via Extra > Voorkeuren > Geavanceerd > Beveiliging met het keuzevakje "Schakel Fraudebescherming in".