Opera Software
 1. Werkbalken
 2. Menu's
 3. Panelen
 4. Snelkiezer
 5. Bladwijzers
 6. Widgets
 7. Notities
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Inhoud blokkeren
 12. Fraudebescherming
 13. BitTorrent
 14. Weergavestanden
 15. Ontwikkelgereedschap
 16. Voorkeuren
 17. Geavanceerde voorkeuren
 18. Skins
 19. Sneltoetsen
 20. De muis gebruiken
 21. Spraak gebruiken
 22. E-mail en nieuwsgroepen
 23. Nieuwsstromen
 24. Chat
 25. Dialoogvensters
 26. Automatisch bijwerken
 27. Opera back-uppen

Inhoud blokkeren

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Inhoud blokkeren is een efficiƫnte manier om onderdelen van een webpagina of een site die u niet wilt zien, tegen te houden.

U kunt alle inhoud blokkeren die een bepaald bestandspad op de server deelt, u kunt aparte bestanden blokkeren, of allebei.

Blokkering gebruiken

 1. Rechtsklik op een pagina met te blokkeren onderdelen en kies "Inhoud blokkeren". Hiermee wordt een speciale blokkeringswerkbalk bovenaan de pagina zichtbaar.
 2. Klik op de afbeeldingen of plug-ins die Opera voor u moet tegenhouden. Standaard zal alles wat een gelijk bestandspad heeft op de server als het geklikte onderdeel, worden geblokkeerd. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, alle afbeeldingen die uit dezelfde map komen als de afbeelding waarop u klikt, worden geblokkeerd. Om alleen een specifiek onderdeel te blokkeren houdt u Shift ingedrukt tijdens het klikken.
 3. Zodra u klaar bent met het blokkeren van inhoud klikt u de "Gereed"-knop op de werkbalk.

Bewerken en deblokkeren

Als u merkt dat u te voortvarend heeft geblokkeerd, en dat daardoor inhoud die u wilt zien nu wordt tegengehouden, schakelt u de blokkeringswerkbalk weer in en klikt op de geblokkeerde onderdelen om ze weer toe te laten, of klikt u de "Details"-knop om de lijst met geblokkeerde inhoud te bewerken.

Mogelijk wilt u sommige bestandspaden verwijderen uit de lijst van geblokkeerde inhoud, of wilt u een bestandspad specifieker maken om te zorgen dat niet te veel inhoud wordt geblokkeerd.