1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. Spraak gebruiken
  22. E-mail en nieuwsgroepen
  23. Nieuwsstromen
  24. Chat
  25. Dialoogvensters
  26. Automatisch bijwerken
  27. Opera back-uppen

Schakel geluid in webpagina's uit als u bijvoorbeeld naar muziek vanaf uw computer luistert, en niet gestoord wilt worden door geluiden die door webpagina's worden voortgebracht.

Merk op dat het uitschakelen van geluid in webpagina's ook Spraak uitschakelt.

JavaScript opties

JavaScript is een scripttaal die wordt gebruikt om functies toe te voegen aan webpagina's. JavaScript wordt soms op een opdringerige manier gebruikt, en kan daarom geheel worden uitgeschakeld, maar merk op dat dit ook goedbedoeld gebruik zal uitschakelen.

Met de "JavaScript-opties" kunt u voorkomen dat JavaScript bepaalde acties uitvoert die u niet bevallen, zoals het manipuleren van browservensters.

Als u User JavaScript-bestanden op uw computer heeft staan, kunt u met 'Mijn JavaScript map' één of meer User JavaScript-mappen uitkiezen voor het lokaal dynamisch aanpassen van websites.

Stijlopties

Weergave

Als u frames of inline frames uitschakelt, zal alternatieve inhoud (indien aanwezig) worden weergegeven op pagina's die ze gebruiken.

Schakel kaders van actief frame in om te zien hoe webpagina's met frames zijn opgebouwd. Als u pagina's met frames bekijkt, zal het actieve frame een zichtbare rand krijgen.

U kunt kiezen om formulieren en schuifbalken in webpagina's in de standaardstijl weer te geven, of om toe te laten dat ze anders worden gestijld door websites.

Mijn stijlblad

Klik "Kiezen" om een persoonlijk stijlblad te selecteren. Merk op dat het standaard "user.css" een leeg bestand is. Dit stijlblad zal niet worden getoond in het Stijlmenu.

Presentatiemodi

Opera heeft twee modi om webpagina's te bekijken. "Auteursmodus" laat u een webpagina zien zoals de auteur bedoelde, terwijl "Gebruikersmodus" u de pagina laat bekijken in uw eigen stijl.

U kunt kiezen welke modus normaal gebruikt zal worden, en u kunt de weergave-instellingen voor elke modus bewerken. Merk op dat "Mijn lettertypen en kleuren" en "Mijn linkstijl" verwijzen naar de instellingen in voorkeuren Webpagina's.

Tip: Druk Shift+G om te wisselen tussen de twee modi tijdens het browsen, of gebruik de uitklapknop op de Weergavebalk.

Java

Sommige sites gebruiken Java om interactieve inhoud op webpagina's aan te bieden. Als u Java niet heeft geïnstalleerd, zal Opera zodra u zulke inhoud tegenkomt automatisch aanbieden om u naar een downloadsite te brengen. Schakel Java uit als u geen Java-applets in webpagina's wilt uitvoeren op uw computer.

Plug-ins

Veel multimedia-bestanden op het web hebben software van derden, bekend als plug-ins, nodig om afgespeeld te worden.

U kunt plug-ins geheel uitschakelen. U krijgt dan alleen bestanden te zien die Opera zelf kan weergeven.

Sitevoorkeuren

Alle bovenstaande voorkeuren (behalve de presentatiemodi) zijn beschikbaar als sitevoorkeuren. Vanuit de algemene inhoudvoorkeuren heeft u ook direct toegang tot alle sitevoorkeuren en alle geblokkeerde inhoud.