1. Werkbalken
  2. Menu's
  3. Panelen
  4. Snelkiezer
  5. Bladwijzers
  6. Widgets
  7. Notities
  8. Opera Link
  9. Opera Turbo
  10. Opera Unite
  11. Inhoud blokkeren
  12. Fraudebescherming
  13. BitTorrent
  14. Weergavestanden
  15. Ontwikkelgereedschap
  16. Voorkeuren
  17. Geavanceerde voorkeuren
  18. Skins
  19. Sneltoetsen
  20. De muis gebruiken
  21. Spraak gebruiken
  22. E-mail en nieuwsgroepen
  23. Nieuwsstromen
  24. Chat
  25. Dialoogvensters
  26. Automatisch bijwerken
  27. Opera back-uppen

Automatisch bijwerken

Druk PageDown en PageUp om dia's te wisselen

Om uw installatie van Opera bij de tijd te houden, met de meest recente mogelijkheden en belangrijke beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen, bevat Opera een automatisch bijwerksysteem.

Het automatisch bijwerken-venster verschijnt nadat er een aanbevolen nieuwe versie is uitgegeven. Het bevat informatie over de nieuwe versie, en helpt u deze te installeren. De browser kijkt regelmatig of er nieuwe versies zijn; voor een handmatige controle kiest u in het menu Help > Controleren op nieuwe versies.

Uw voorkeuren voor automatisch bijwerken worden opgeslagen in Geavanceerde Voorkeuren, onder Beveiliging.

Opera bijwerken

De eerste keer dat er een nieuwe versie beschikbaar komt, verschijnt het automatisch bijwerken-venster. Als u kiest voor "Herinner mij later", zal het venster sluiten en pas later opnieuw verschijnen. Als u kiest voor "Downloaden en installeren" zal de download beginnen. Informatie over de download verschijnt onderaan de browser, aan de rechterkant op de statusbalk.

Als de download gereed is, biedt het venster twee mogelijkheden:

Het systeembeheerwachtwoord is nodig om de installatie af te maken, behalve als u systeembeheerder bent.

Stil bijwerken

Als u het keuzevakje "Nieuwe versies vanaf nu automatisch installeren zonder melding" in het automatisch bijwerken-venster aanvinkt, zal het bijwerken in de toekomst ongemerkt plaatsvinden. Dit houdt in: