Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Mágus beállítások

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

A Mágus

A Mágus az Opera jelszó- és űrlap kezelője. Ha engedélyezi, az Opera megőrzi a felhasználóneveket és jelszavakat, miután beírta őket, valamint automatikusan kitölti az űrlapokat a személyes adataival.

Mikor egy olyan weboldalra látogat, ahol elmentette a jelszavát, egyszerűen csak kattintson a Mágus vagy a Gyors előre gombra a Címsorban, vagy nyomja meg a Ctrl+Enter gombokat a belépéshez.

A nevek és a jelszavak kódolt formában vannak tárolva a lemezen. Ha le szeretné védeni a Mágus adatait a számítógép többi felhasználója elől egy mesterjelszóval, nyissa meg a Biztonság beállításait a „Haladó” fül alatt.

A Mágus jelszavakat ki lehet törölni az Eszközök > Személyes adatok törlése menüpontban, vagy az Eszközök > Haladó > Mágus jelszavak alatt.

Személyes adatok

Egyes oldalakon személyes adatokat kell megadni, például nevet és címet. Ahelyett, hogy ezeket minden alkalommal újra és újra beírná, elég ha itt egyszer beírja.

Miután megadta a személyes adatait a beállításokban, gyorsan kitöltheti az űrlapokat, ha kiválasztja a megfelelő elemet a lenyíló listából, mely a beírás megkezdésekor már megjelenik, vagy ha jobb gombbal kattint a mezőre.

Ha jobb gombbal kattint egy beviteli mezőn, mint például a csevegőben vagy egy levél szerkesztésekor, egy új almenü jelenik meg „Személyes adatok beszúrása” névvel, ahol kiválaszthatja a beállítások alatt megadott adatokat.

Ha az Opera felismer egy olyan űrlapmezőt, amelyhez megadta a szükséges személyes adatát, akkor használhatja a Mágust a mező kitöltésére. Kattintson a Mágus gombra, vagy nyomja le a Ctrl+Enter gombokat.

Tipp: Használja az „Egyéb” mezőket alternatív címekre, vagy más olyan személyes adathoz, melyet többször is be kell írnia az űrlapokon.