Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Gyorshívó

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Bevezető

A Gyorshívó könnyen használható hozzáférést biztosít a kedvenc weboldalaihoz. Minden alkalommal, amikor egy új fület nyit, egy 3x3-as táblázat jelenik meg az előre beállított weboldalak bemutatóképeivel. Egy weblap megnyitásához kattintson a bemutatóképre, vagy használja a Ctrl + [1-9] billentyűparancsokat.

Ha egy weblapot el akar menteni a Gyorshívó bejegyzései közé, akkor nyisson egy új fület, majd kattintson rá a kilenc keret egyikére, amelyben az a „Kattintson ide egy weblap hozzáadásához” felirat látható. Egy új párbeszédablak jelenik meg, amelyben több lehetséges webcím közül választhat, többek között a gyakran látogatott lapok, valamint az éppen megnyitott lapok listáját is megtalálja. Válasszon ki egy lapot a listából, vagy írjon be egy új webcímet. Arra is lehetősége van, hogy könyvjelzőket, paneleket vagy más, webcímet tartalmazó elemeket húz rá egy keretre.

Egy Gyorshívó bejegyzés törléséhez kattintson a bemutatókép jobb felső sarkában a keresztre. Ha át akarja rendezni a bemutatóképeket, húzza át őket egyik keretből a másikba. Ha egy olyan keretre húzza a bemutatóképet, amelyhez már megadott egy weblapot, akkor a két bejegyzés felcserélődik. Ha máshonnan húz egy webcímet egy foglalt keretre, akkor a régi bejegyzés törlődik.

A Gyorshívó beállítása

Alapesetben a Gyorshívó egy 3x3-as táblát jelenít meg, de ezt az elrendezést megváltoztathatja. Lecsökkentheti a tábla méretét 2x2-re, vagy kiszélesítheti 5x5-re. Lecserélheti a hátteret is. A Gyorshívó beállításához:

 1. A Gyorshívó jobb alsó sarkában kattintson a „Gyorshívó beállítása” gombra.
 2. Ha le akarja cserélni a hátteret, jelölje be a „Háttérkép engedélyezése” pontot, válassza ki a háttérkép elrendezését (Illeszkedés, középre, nyújtás vagy mozaik), majd tallózza ki a kívánt képet.
 3. Ha meg akarja változtatni a Gyorshívó bejegyzések számát, válassza ki a kívánt értéket a „Gyorshívó elrendezése” alatt.
 4. Ha el akarja rejteni a Gyorshívót az új füleken, jelölje be a „Gyorshívó elrejtése” pontot. Ha újra meg akarja jeleníteni a Gyorshívót, kattintson a „Gyorshívó megjelenítése” gombra egy üres fül jobb alsó sarkában.
 5. A beállítások mentéséhez kattintson az „OK” gombra.

Tipp: Az Opera Link segítségével szinkronizálhatja a Gyorshívó bejegyzéseket az összes számítógépe és az összes eszköze között.