Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Általános beállítások

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Indulás és kezdőlap

Az első beállításban megadhatja, hogy az Opera milyen füleket nyisson meg az induláskor. Választhatja, hogy az Opera azokkal a fülekkel induljon, amelyek a legutóbbi böngészéskor meg voltak nyitva, de akár egy előzőleg lementett folyamattal vagy a kezdőlapjával is indulhat. Ha ezt minden alkalommal el szeretné dönteni, válassza az Indulási párbeszédablak megjelenítését.

Írja be a leggyakrabban használt lap címét a Kezdőlaphoz, vagy pedig nyissa meg azt az oldalt, melyet kezdőlapként kíván beállítani, nyissa meg az Általános beállításokat, és kattintson a „Jelenlegi használata” gombra.

Felugrók

Az Opera képes megkülönböztetni azokat a felugrókat, melyekre szüksége van (általában bejelentkezések), azoktól a felugróktól, melyeket a weboldalak nyitnak automatikusan (többnyire reklámok).

Választhatja az összes felugró letiltását vagy engedélyezését is, vagy engedélyezheti az összes felugrót úgy, hogy azok a megnyitott fülek mögött jelenjenek meg. A felugrók beállítására használhatja az oldalbeállításokat is.

Nyelv

Válassza ki, melyik nyelvet szeretné használni az Operában és weblapokon. Ennek ellenére az Opera nem elérhető az összes olyan nyelven, ami a listában szerepel, és a weblapok sem támogatják minden esetben a kiválasztott nyelvet. Ha a választott nyelvhez még nincs Opera fordítás, akkor a felület nyelve angol marad, de azok a weblapok, melyek támogatják ezt a nyelvet, ezt fogják használni.

Ha külön letöltött egy Opera nyelvi fájlt, akkor kattintson a „Részletek” gombra az alkalmazásához.