Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Adathalász védelem

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Az adathalász védelem ellenőrzi a megnyitni kívánt weboldalak tartományát és címét egy adatbázisban, amely ismert adathalász és kémprogramokat tartalmazó weboldalakat gyűjti össze, és figyelmezteti a gyanús weboldalakon.

Biztonsági állapot

Ha engedélyezve van az adathalász védelem, minden olyan weboldal megnyitása fel lesz függesztve, amely megtalálható az adathalász vagy a kémprogram listákban, és az alábbi táblázatnak megfelelően a weboldal biztonsági állapota egy ikon formájában megjelenik a címmező jobb oldalán. Ha rákattint erre az ikonra (billentyűparancs: Alt + Enter), egy új ablak jelenik meg, amelyben további információkat kaphat az oldalról, valamint megjelölheti a gyanús oldalakat, és megjegyzést is fűzhet a jelentéshez.

Címsor Protokoll Állapot
HTTPS Maximálisan biztonságos oldal, Extended Validation támogatással
HTTPS Biztonságos oldal
HTTPS HTTPS oldal problémákkal
HTTP Normál oldal
Adathalász oldal
BÁRMI Feketelistás oldal, adathalászattal

Egy biztonságos oldal egy lakatot jelenít meg a címmező jobb oldalán, amelyre kattintva megtekintheti az oldal biztonsági információit, beleértve a weboldal tanúsítványait is. Az Extended Validation tanúsítvánnyal rendelkező biztonságos oldal a ma elérhető legerősebb biztonságot jelenti, amelyet minden esetben egy megbízható harmadik fél ellenőrzött.

Amennyiben egy weboldal rajta van a feketelistán, egy figyelmeztető lap nyílik meg helyette, amelyben eldöntheti, hogy meglátogatja-e az adathalász weboldalt, vagy átugrik a kezdőlapra. Az adathalász ellenőrzés nem lassítja a weboldalak megnyitását.

Adathalász védelem engedélyezése és tiltása

További információk az Opera adathalász védelméről.

Az adathalász védelem alapesetben engedélyezve van. Az adathalász védelmet az Eszközök > Beállítások > Haladó > Biztonság alatt engedélyezheti vagy tilthatja le az „Adathalász védelem engedélyezése” segítségével.