Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Megjelenési módok

Az Opera több megjelenési módot is tartalmaz, hogy megfeleljen a különböző hardverkonfigurációknak és böngészési szokásoknak.

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

A megjelenési módok közül kettő különösen hasznos a laptop használóknak: az illeszkedés és a teljes képernyős megjelenés.

Illeszkedés

Az Opera böngészőmotorja lehetővé teszi a weblapok rugalmas átalakítását. Sok weblapot egy bizonyos felbontásra és méretre készítenek. Az illeszkedés a rendelkezésre álló terület függvényében méretezi át a lapokat, így nincs szükség vízszintes görgetésre.

Az illeszkedést minden lapra bekapcsolhatja a weblapok beállításainál.

Ha normál megjelenítési módban böngészik, és olyan oldalt talál, amely túl széles a képernyő méretéhez képest, akokr egyszerűen nyomja meg a Ctrl+F11 gombokat, vagy válassza ki a Nézet > Illeszkedés menüpontot az illeszkedés bekapcsolásához.

Teljes képernyő

A teljes képernyős mód lehetőséget ad arra, hogy a számítógép képernyőjének a teljes területét böngészésre használja. Ebben a módban eltűnik az összes menü és eszköztár, de természetesen továbbra is használhatja a környezeti menüket, az egérmozdulatokat és a billentyűparancsokat.

A teljes képernyős módba lépéshez nyomja le az F11 gombokat, válassza ki ezt a módot a weblap környezeti menüjéből, vagy válassza ki a Nézet > Teljes képernyő menüpontot. Az F11 lenyomásával vagy a környezeti menüvel újra visszatérhet normál képernyős nézetbe.

Opera Show

Ha egy webes dokumentum egyik stílusa a „projection” médiatípusra vonatkozik, akkor a teljes képernyős mód egy prezentációs eszközzé alakítja az Operát. Használja a Page Up és Page Down gombokat a lapozáshoz.

Kioszk mód

Az Operát kioszk módban a /KioskMode parancssori paraméterrel lehet elindítani. Ilyenkor a böngésző egy teljes képernyős, korlátozott módban fut, mely hasznos lehet például iskolákban, könyvtárakban vagy publikus információs pultok használatakor.

Kis képernyő

A kis képernyős módot a Nézet > Kis képernyő menüponttal aktiválhatja. A segítségével megnézheti, hogyan jelennének meg a weblapok az Opera mobiltelefonos változatában, így ez egy kényelmes megoldás az olyan webfejlesztőknek, akik le szeretnék ellenőrizni, hogy a munkájuk más platformokon is működik-e.

A kis képernyős módot a webpanelek esetében is használhatja, hogy az biztosan beférjen a rendelkezésre álló helyre.

Nyomtatási előnézet

A nyomtatási előnézetben úgy tekintheti meg a weblapot, ahogy az nyomtatásra kerül. Nyomja meg a Shift+P gombokat, vagy válassza ki a Fájl > Nyomtatási előnézet menüpontot a mód aktiválásához.

További információk