Opera Software
 1. Eszköztárak
 2. Menük
 3. Panelek
 4. Gyorshívó
 5. Könyvjelzők
 6. Minialkalmazások
 7. Jegyzetek
 8. Opera Link
 9. Opera Turbo
 10. Opera Unite
 11. Letiltott tartalmak
 12. Adathalász védelem
 13. BitTorrent
 14. Megjelenési módok
 15. Fejlesztői eszközök
 16. Beállítások
 17. Haladó beállítások
 18. Témák
 19. Billentyűparancsok
 20. Az egér használata
 21. A hangvezérlés használata
 22. Levelek és hírek
 23. Hírcsatornák
 24. Csevegő
 25. Párbeszédablakok
 26. Automatikus frissítés
 27. Biztonsági mentés

Tartalom

Beállítások > Haladó > Tartalom

Állítsa be a weblapok tartalmának megjelenését.

Használja a Page Down és Page Up gombokat a lapozáshoz.

Multimédia

Ha kikapcsolja a GIF és SVG animációt, akkor az ilyen típusú mozgóképek hagyományos képként fognak megjelenni.

Kikapcsolhatja a hangokat a weblapokon, ha például zenét hallgat a számítógépén, és nem szeretné, hogy a weblapok által kiadott hangok megzavarják.

A hangok kikapcsolása egyúttal a felolvasást is kikapcsolja a hangvezérlésben.

JavaScript beállítások

A JavaScript egy programozási nyelv, melyet arra használnak, hogy különböző funkciókat adjanak a weblapokhoz. A JavaScripttel néhány ritka esetben visszaélhetnek, ezért ezt is ki lehet kapcsolni, de ez viszont kikapcsolja a hasznos alkalmazását is.

Kattintson a „JavaScript beállítások” gombra, hogy a JavaScript néhány különösen zavaró alkalmazását külön kikapcsolja, mint például a böngésző ablakainak manipulálását.

Ha vannak felhasználói JavaScript fájlok a számítógépén, akkor válasszon ki egy vagy több mappát, melyek ezeket tartalmazzák, hogy dinamikusan módosíthassa a weblapok megjelenését.

Stílus beállítások

Elrendezés

Ha kikapcsolja a kereteket vagy a beépített kereteket, akkor az olyan lapok, amelyek ezeket használják, alternatív tartalmat jeleníthetnek meg.

Ha szeretné látni, hogy egy weblap hogyan épül fel a keretekből, kapcsolja be a keretek szegélyét. Ha ezután egy oldalt látogat meg, amelyik kereteket használ, akkor az aktív keret mindig meg lesz jelölve az oldalon.

Beállíthatja azt is, hogy az űrlapok és a görgetősávok mindig hagyományos stílusban jelenjenek meg a weblapokon, vagy megengedi, hogy a weblapok saját stílust használjanak rájuk.

Saját stíluslap

Kattintson a „Tallózás” gombra a saját stíluslap kiválasztásához. Az alapértelmezett „user.css” egy üres fájl, ez a stíluslap nem is jelenik meg a Stílus menüben.

Bemutató nézetek

Az Operában két nézet áll rendelkezésre a weblapok megtekintésére. A „Szerzői nézet” úgy mutatja meg a weblapot, ahogy a weblap fejlesztője azt megtervezte, míg a „Saját nézet” a beállított stílusok alapján jeleníti meg a weblapot.

A két nézet közül az egyiket alapértelmezett nézetnek választhatja, és megadhatja a megjelenési beállításokat mindegyik nézethez. A „Saját betűtípusok és színek”, valamint a „Saját hivatkozásstílus” a Weblap beállítások alatt található opciókra vonatkoznak.

Tipp: A két nézet közötti váltáshoz nyomja meg a Shift+G gombokat, vagy használja a lenyíló gombot a Nézet sávon.

Java

Egyes oldalak a Javát használják az interaktív tartalom biztosítására a weblapokon. Ha nincs telepítve Java a számítógépen, az Opera automatikusan felajánlja a letöltését, ha egy olyan oldalt látogat, melynek szüksége lenne rá. Kapcsolja ki a Javát, ha nem akar Java appleteket futtatni a számítógépén.

Beépülők

A Weben sok multimédiás tartalom megjelenítéséhez egy külső alkalmazás szükséges, ezek a beépülők.

A beépülőket teljesen kikapcsolhatja. Ebben az esetben csak azokat a fájlokat fogja látni, melyeket az Opera képes megjeleníteni.

Oldalbeállítások

A bemutató nézetek kivételével az összes fenti beállítás elérhető az oldalbeállítások alatt is. Az általános tartalom beállítások alatt ugyancsak elérheti a oldalbeállításokat és az összes letiltott tartalmat.

További információk